Çarpıcı iddia: Atatürk’ün doğum tarihi 1881 değil 1880

Yayın tarihi: 4 Haziran 2021 Cuma 2:14 pm - Güncelleme: 4 Haziran 2021 Cuma 2:14 pm

Astrolog Demet Hoşman Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk‘ün tam doğum gününü hesapladığını söyledi.

 

Kendisine ait internet sitesinde yayımladığı makalede Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 Ocak 1880 yılında doğduğunu söyleyen Demet Hoşman tüm ayrıntıları teker teker anlattı.

Atatürk’ün daha önce hiç bilinmeyen bir fotoğrafı daha ortaya çıktı

Astrolog Demet Hoşman’ın incelemesi şu şekilde:

ATATÜRK’ ÜN DOĞUM HOROSKOPU

Uzun bir süredir ATATÜRK’ ün doğum haritasını yorumlamam ile alakalı çok fazla istek aldım. Yaklaşık 20 yıl önce 19 Mayıs 1881 yılına göre bir harita yorumlamıştım.

Birçok yerde yazılan doğum verileri ışığında yapmıştım. Doğum tarihi belli olmayan kişiler için uygulanan profikasyon ( Doğum tarihi ve saati bulma) konusunda da o dönem tecrübesizdim ve farklı bir tarih olacağını da düşünemedim.

ATATÜRK sevdalısı biri olarak ve zaman zaman rüyalarımda gördüğüm Atam sanki bir şeyler söylememi istiyor gibiydi ve altı ay önce bazı araştırmalara başladım.

1881 yılına ait her günün ve her saatin haritalarını çıkardım ama hepsinde Ata’nın hayatı ile bağdaşmayan şeyler vardı.
Daha sonra yaptığım araştırmalara kız kardeşi Makbule Atadan’ın yazıları ve kitaplarını da ekleyince kafamda bilgiler netleşmeye başladı. Makbule hanım ATATÜRK’ ün 1880 yılında doğduğunu birçok yerde ve kitaplarında belirtmiş.

Ayrıca ATATÜRK’ün ölümünden sonra basılan pullarda da açıkça 1880/ 1938 olarak geçmiş. Fakat daha sonra bu bilgiler adeta tarihe gömülerek ATATÜRK’ün ben 19 Mayıs da doğdum sözü doğum günü olarak kabul edilmiş ve yıl olarak da hepimize 1881 benimsetildi.
Bunu bize neden benimsettiler diye düşünürken; o dönemin yöneticileri ATATÜRK’ün gerçek doğum bilgileri ışığında horoskopu incelenmesin ve bazı gerçekler gün ışığına çıkmasın diye bunu yapmış olabilir mi? Sorusunun yanıtını horoskop yorumum sonrası sizlere bırakıyorum.

UZUN ARAŞTIRMALARIM SONUCU ; ATATÜRK’ÜN DOĞUM TARİHİ 4. OCAK 1880 SAAT 18. 09 SELANİK.

ATATÜRK’ ün horoskopunu anlatırken ölüm öncesi yıllarla alakalı da birkaç kelamım olacak.
Haritayı yorumlarken Atama duyduğum sevgi ve saygıyı bir kenara bırakıp tamamen tarafsız bir analiz yapacağım. Çünkü duygularımızı kattığımız hiçbir horoskopu doğru yorumlayamayız.

Yükselen Aslan burcu kişiye karizmatik bir kişilik ve özgüven verir. Burcu ne olursa olsun kişi kendisini dışarı yansıtırken karşısındaki kişilere güven aşılayacaktır.

Güneşi Oğlak burcu olan ATAM yükselen Aslanı ile etrafına cömert, sosyal, paylaşmayı ve yaşamı seven biri olarak yansır.
Oğlak burcundaki Güneş ve kuzey ay düğümünün kavuşumu özeldir. Babasının yakışıklı, iyi karakter özelliklerine sahip, çalışkan, inatçı, sözünün üstüne söz söyletmeyen biri olduğunu gösterir. Bu özellikler Ataya da geçmiştir.

Güneş, Ay ve Satürn ile olumsuz açıdadır. Anne ve babası birbirinden tamamen farklı yapıda kişilerdir. Yaşama bakışları, olayları değerlendirişleri ile ortak özellikler taşımazlar. Baba uzun ömürlü olsa büyük ihtimalle boşanma da gerçekleşebilirdi.

Satürn gezegeninin güneş ve aya olumsuz açısı Atatürk’ün anne ve baba sevgisini çok yoğun yaşayamadığını da gösterir. Satürn ilişkileri soğutur, sorumluluk çerçevesinde geliştirir.

Sağlığı üzerinde de bu açı olumsuz etkilere sahiptir. Diğer etkilerle beraber incelendiğinde Bel, böbrekler, dişler, kemikler, kalp ve göz sağlığı sorunları yaratır.

8. evine yerleşen Jüpiter karaciğer ve ayaklarında da sorun çıkararak ölüm sebeplerinden biri olabilir ama haritada öyle bir yerleşim var ki ölüm sebebini belirleme de adeta bir an önce beni oku diye bağırıyor.

Terazi Ay’ı annesinin sosyalliği seven, çocukları ve çevresi ile arkadaşlık kurmaya meyilli biri olduğunu gösterir. Anne adil olmaya çalışır, dizayn yeteneği vardır ve bu özellik oğluna da geçmiştir. 3. Ev yerleşimi ile Atatürk’ün annesinden alamadığı bazı duyguları kardeşinden alacağını ona ebeveyn rolü de verdiğini gösterir.

Ay Terazi burcunda yerleştiğinde genel olarak ailede ki kadınların birden fazla sayıda evlilik yapacağının da işaretlerindendir.
Merkür yay burcunda ve 5. Evde Oğlak burcunun karamsarlığını azaltır. Kişi öz burcu Oğlağın yarattığı depresyon ve olumsuz düşünceleri özünde taşısa da dışarı yansıtmaz.

Neşelidir Merkür Yaylar, taklit ve yabancı dil öğrenme yetenekleri vardır. Emir cümlelerinden ve dayatmalardan hoşlanmaz. Kendine ait dertleri anlatmaz ve sorunlara çözüm bulucudur. Etrafında fazla insan olmasından hoşlanır ve kalabalık ortamları kahkahaya boğar ama gerektiğinde de en son söylenmeyecek kelimeleri dahi kullanabilir.

Venüs gezegeni Akrep burcunun 29’ derecesine 5. Eve yerleşmiştir. Toliman sabit yıldızı ile kavuşum yapan Venüs gezegeni zararlı konumdadır.

Aşk, sevgi hepimizin hayatında önemlidir. ATATÜRK içinde büyük sorumluluklarının yanında aşk ona yaşadığını hissettirir.
Merkür ve Venüs gezegeninin 5. Eve yerleşimi tutkulu aşklar yaşadığını ama fikirsel olarak anlaşma sağlanamaz ise aşk duygusunun biteceğini gösterir.

Onda aşk biter fakat Venüs akrep konumu ayrıldığı partnerlerinde duygunun devamını sağlar. İpleri elinde tutmak isteyen, rakip ve kıskanç kadınların varlığıdır ayrıca bu konum.

Atatürk evlendiği için intihar eden Fikriye hanım da, Fikriye hanımın karşısında olan eşi Latife hanımda Venüs Akrebin olumsuzluğunu tanımlar durumdalar.

Ayrıca Toliman ile kavuşum yapan Venüs gezegeni aşk ilişkilerinden zarar görmeyi ve tehlikeyi de gösterir.
Horoskopun en zorlu yerleşimlerinden birini anlatacağım şimdi. 10. Evine yerleşen Neptün, Mars ve Pluton kavuşumu. Pluto gibi ağır etkili bir gezegen ayrıca 11. Evini de etkilemektedir.

Bu güçlü kavuşum zorluklarla gelen başarıyı ve ün sahibi olmayı gösterir. Yerle bir olanın, yıkılanın yerine yenisini koymak ve bu uğurda canını dahi düşünmemek ve hiçbir şekilde duygusal davranmamaktır tam tanımı. Tüm hislerini bastırıp sadece mantık, bilgi ve savaşma azmi ile yapılması gerekenleri yapmıştır.

Plutonun her iki evde ki aktifliği bu yolda birlikte yürüdüğü bazı arkadaşlarının gelecekte ona rakip olacaklarını da gösterir.
Bu açı aynı zamanda ATATÜRK’ün alkol kullanmasının yanı sıra ciddi bir zehirlenme tehlikesini de gösterir. Özellikle de Alkol ile birlikte Ataya zehirde verildiğini gösterir bu yerleşim.

Kısacası ölümünde o dönemin kirli ellerinin katkıları olmuştur. Atatürk sağlığını ihmal etmiştir ama geri planda düşmanların gizli müdahaleleri de ölümünü erkene almıştır.

DEMET HOŞMAN’IN YAZISININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Astrolog Demet Hoşman, Mustafa Kemal Atatürk’ün 1880 yılında doğduğunu öne sürüyor