Çarpıcı araştırma! Omicron, koronavirüsten kurtuluşun işareti mi?

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 10:30 am - Güncelleme: 29 Aralık 2021 Çarşamba 10:30 am

Güney Afrikalı bilim adamları tarafından yürütülen yeni bir laboratuvar çalışmasına göre, yeni Omicron koronavirüs varyantı ile bir enfeksiyondan iyileşen insanlar, Delta varyantından sonraki enfeksiyonları savuşturabilir.

Kısa vadede, Omicron’un dünyadaki ekonomiler ve sağlık sistemleri üzerinde büyük bir yük oluşturacak bir vaka artışı yaratması bekleniyor. Ancak yapılan araştırmaya göre,  Omicron varyantının yaygın olduğu dünyada , Delta varyantına göre daha az hastaneye yatış ve ölüm yaşayabileceğini öne sürülüyor.

New York Times’ta yer alan habere göre;  Güney Afrika, Durban’daki Afrika Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nden virolog ve yeni çalışmayı yöneten Alex Sigal, “Omicron’un Delta’nın yerini alması muhtemel” dedi. “Belki Delta’nın yerini alması aslında iyi bir şeydir ve daha kolay yaşayabileceğimiz ve bizi önceki varyantlardan daha az rahatsız edecek bir şey olabilir.” ifadelerini kullandı.

Bu ayın başlarında yapılan bir çalışmada, Dr. Sigal, da aynı modeli gözlemlediğini söyledi. yaptıkları araştırmalara göre daha önce Delta varyantı geçirmiş ya da aşılanmış insanların vicutlarındaki antikora karşı Omicron direnç gösterdi. Enfekte olanlar hafif de olsa Omicron semptomlarını göstererek hasta oldu.

Fakat Omicron’u geçiren hastaların diğer varyantlara karşı tamamen direnç gösterdiği de gözlemlendi.

Koronavirüs’te korkutan organ sorunları