Canol Kocagöz’ün ‘Direnişten Greve’ sergisi NHKM’de

Yayın tarihi: 25 Ocak 2019 Cuma 11:56 am - Güncelleme: 25 Ocak 2019 Cuma 11:56 am

Karikatürlerini grev çadırlarında, direniş alanlarında, fabrika duvarlarında sergileyen Canol Kocagöz’ün ‘Direnişten Greve’ adlı sergisi 28 Ocak’tan 28 Şubat’a dek NHKM Kadıköy’de yer alacak

Canol Kocagöz’ün Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde yer alan “Direnişten Greve” sergisi, Kavel grevini anmayı ve aynı zamanda bugün direnen işçilerin mücadelesini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Karikatürlerini grev çadırlarında, direniş alanlarında, fabrika duvarlarında sergileyen Canol Kocagöz’ün 28 Ocak’ta NHKM’de açılacak olan sergisinde yer alan karikatürler de direnişlerde, grevlerde, işgallerde yaratıldı ve hayata geçirildi.

Bu karikatürler işçilerin evi olan mekânlarda, sendikalarda, siyasi mücadele yürüten dergi ve yayınlarda, fabrika duvarlarında, grev çadırlarında, günlük gazetelerde ve işçi-emekçilerin mizah gazetesi Homur’da yer aldı, işçilerin mücadele ettiği, direndiği pek çok yerde direnişlere grevlere eşlik etti.

Kocagöz’ün “Dağlarda meşe ağacı kadar sağlam, köklü ve daima ayakta. Bazen de yağışı bekleyen kardelenler kadar saf, canlı ve özgür” çizgileri, “Direnişten Greve” sergisiyle bir ay boyunca İstanbul’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde görülebilir.