Canlı yayında ‘sen aptal, şapşal bir adamsın’ demişti… CNN Türk’ten açıklama

Yayın tarihi: 6 Kasım 2020 Cuma 3:04 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2020 Cuma 3:10 pm

CNN Türk ekranlarında Razi Canikligil ile Zafer Şahin arasında yaşanan tartışmaya ilişkin kanaldan ‘özür’ açıklaması geldi. Açıklamada, “Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez, Zafer Şahin ve izleyicilerimizden özür dileriz” denildi.

CNN Türk kanalı, dün Hande Fırat’ın sunduğu ‘Gece Görüşü’ programında Hürriyet Gazetesi ABD muhabiri Razi Canikligil’in Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e yönelik sözleri üzerine açıklama yaptı.

Canlı yayında tartışma: ‘Sen aptal bir adamın tekisin’

Kanalın açıklamasında, “Programa ABD’den Skype ile katılan gazeteci Razi Canikligil program konuklarından Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin’e hakaret etmiştir” denilerek, Canikligil’in ‘tüm uyarılara rağmen Zafer Şahin’den özür dilemediği’ ifade edildi. ‘Bu durumun kanalın yayın ilkeleriyle bağdaşmadığı’ belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

‘TASVİP ETMİYORUZ’

“CNN TÜRK ekranları tüm görüş ve düşüncelere açıktır. Hangi görüşten olursa olsun herkes her konuda fikirlerini özgürce ifade edebilmektedir. Ancak hangi görüşten olursa olsun kimse bir başkasına siyasi görüşü, fikirleri, etnik kökeni, cinsiyeti, fiziksel görünüşü veya bir başka sebeple hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Hakaretin başladığı yerde fikir ve ifade özgürlüğünden bahsedilemez. Gazeteci Razi Canikligil Gece Görüşü programında Zafer Şahin’e hakaret ederek, tasvip edilemeyecek bir davranışa imza atmıştır. Yaşanan bu olay nedeniyle başta Zafer Şahin olmak üzere programın diğer konukları ve izleyicilerimizden özür dileriz.”

Türk medyasının hali! CNN Türk’teki seçim analizi alay konusu oldu

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te dün ABD seçimlerinin konuşulduğu programda Razi Canikligil ile Zafer Şahin arasında tartışma yaşanmış, Canikligil, iktidar yanlısı Şahin’in kendisini ‘ABD anayasasına el basarak yemin etmekle itham etmesi’ üzerine, “Sen öyle dar zihniyetli bir adamsın ki yurt dışında yaşayan milyonlarca insanı zan altında bırakıyorsun. Sen aptal, şapşal bir adamsın” demişti. Canikligil daha sonra, “Ben böyle seviyesiz bir programda bulunamam” diyerek yayından ayrılmıştı.