Canlı yayında reklama götüren tartışma! Mete Yarar’ın ‘Örtülü AKP propagandası’ ortalığı bir anda karıştırdı…

Yayın tarihi: 17 Ekim 2019 Perşembe 10:46 am - Güncelleme: 17 Ekim 2019 Perşembe 12:45 pm

Habertürk’te yayınlanan Didem Arslan ile Gündemin Nabzı programına katılan Mete Yarar ve Barış Yarkadaş, bir anda birbirine gidi. İkilinin sert şekilde tartışmasının ardından sunucu Arslan, reklama gitmek zorunda kaldı.

Barış Pınarı Harekatı’nın iç siyasete etkisinin konuşulduğu programda Mete Yarar, harekat ile Kıbrıs konusunu kendine göre bağlantılandırınca Barış Yarkadaş’dan, Yarar’a  sert uyarı geldi. Yarkadaş’ın canlı yayında ‘Örtülü AKP propagandası yapıyorsun” demesi üzerine ortalık bir anda karıştı.

Yarkadaş’ın ‘AKP propagandası yapmayın’ uyarısı üzerine siniri bozulan Mete Yarar, “Devlet ile ilgili olan bir konu AKP’ye yarıyor diye bana AKP propagandası yapıyorsun” şeklinde sert çıkış  yaptı.

Ardından ikili tartışmaya dönen tartışma sonucunda Didem Arslan Yılmaz, reklama gitmek zorunda kaldı.

Stüdyoda ortam gerildi

Programda AKP’li olduğunu da söyleyen Mete Yarar, “Zaman deşifre etme zamanı” sözleriyle Barış Yarkadaş’a göndermede bulundu. Bu sözler sonrası stüdyoda ortam gerilirken Barış Yarkadaş, “AKP’nin politikalarını bana ‘devletmiş’ gibi anlatma”  diyerek Yarar’ı bir kez daha uyardı.

‘Ağzını burnunu oynatma terbiyesiz’

Tartışmanın uzaması ve  Barış Yarkadş’ın ”Bırak bana anlatma, sen benimle düzgün konuş” diye sözlerini sürdürmesi üzerine moderatör Didem Arslan Yılmaz programı bir anda ver arayı ver arayı diyerek  kapattı. Yılmaz’ın zor anlar yaşadığı programa ‘Ağzını burnunu oynatma terbiyesiz’ sözleri damga vurdu.

Aasker, güvenlik danışmanı ve yazar Mete Yarar. Mete Yarar kimdir? İşte Mete Yarar’ın biyografisi.

Nisan 1967 Samsun doğumlu olan Mete Yarar 1988 yılında Kara Harp Okulundan piyade teğmen olarak mezun olduktan sonra 16 yıl boyunca Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yaptı. 10 yılı aşkın bir süre Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde hizmet verdi, sınır ötesi operasyonlarda yer aldı. Son görev yeri olan Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan binbaşı rütbesi ile 2004 yılında emekliliğine 1,5 yıl kala kendi isteğiyle ayrıldı.

2015 tarihli 60 Yıllık İttifakta Son Gün adlı bir romanıa ve Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz adlı bir inceleme kitabına sahip Yarar’ın bir oğlu var.

Sosyal medya kullanıcılarının ve sözlük yazarlarının Yarar hakkında şu ifadesi dikkat çekiyor… 

“Google’da ‘mete yarar belediye konferansı’ diye aratın ağzınız açık kalır akp li birçok belediyeler de ücretli konferans veren tarafsız! arkadaş. Eğer tv de bağırdığı kadar yüreği varsa kaç para aldığını açıklar.”