Canlı yayında ortalık fena karıştı! Sözü tükenen yandaş Özışık ‘Biz buraya ayar yemeye geldik’ sözleriyle stüdyoyu terk etti…

Yayın tarihi: 30 Ocak 2020 Perşembe 9:04 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2020 Perşembe 9:10 pm

Habertürk canlı yayınında stüdyo bir anda karıştı. Programa, yandaş Hadi Özışık ve Cumhuriyet yazarı Orhan Bursalı’nın tartışması damga vurdu.  Sözü tükenen yandaş gazeteci Özışık, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir araya girdiği tartışmada, “Biz buraya ayar yemeye gelmiyoruz!” diyerek canlı yayını terk etti. Hadi Özışık’ın ismi ‘AKP döneminde İBB eliyle beslenen yandaş medya’ haberlerine de konu olmuştu.

Habertürk’te yayınlanan ve Ebru Baki’in sunduğu Para Gündem programına konuk olan gazeteci Hadi Özışık, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile tartışınca programı terk etti.

İstanbul’da Belediye Başkanlığı’na İmamoğlu’nun seçilmesinin ardından “İstanbul Belediyesi AKP döneminde hiç okumayan sitelere yüzbinlerce lira akıtmış!” yandaş Hadi Özışık ismi de o listede geçmişti. Kim ne kadar aldı? İşte o liste Hadi Özışık için “sahibi olduğu www.internetmedya.com’a 340 bin 900 TLaktarıldı ifadesi yer alıyordu.

Para Gündem programına Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı, Bülent Aydemir, Prof.Dr. Kürşad Dursun ve Hadi Özışık katıldı. Programa Hadi Özışık ve Orhan Bursalı’nın tartışması damga vururken Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, söz isteyerek tartışmanın arasına girdi.

 

İstanbul Belediyesi AKP döneminde hiç okumayan sitelere yüzbinlerce lira akıtmış! Kim ne kadar aldı? İşte o liste

“KİMSEYLE KAVGA ETMİYORUZ”

Söz alan Bülent Aydemir,” Burada herkes görüşlerini dile getiriyor. Biz burada tartışıyoruz, farklı düşündüklerimiz de oluyor.Ama kimseyle kavga etmiyoruz. Zaten böyle bir hakkımız yok. Hakkın hukukun üstünlüğünü koruyoruz. Kimse de ben de dahil hakkın hukukun üstünlüğünü çatlak sesiyle asla örtemez örtmez, Habertürk özgürdür. Özgür insanlar da özgür düşüncelerini burada dile getiriyorlar.

Habertürk’te yüksek sesle hakkın hukukun üstünlüğünün örtülmesine izin vermez. Bu bizim yayın ilkelerimizdir. Dolayısıyla her şeyi tartışabiliriz. Gerçekleri burada dile getiriyoruz. Herkes kendi fikrini de söylüyor.

Ama biz bilgi odaklı, saha bilgileriyle gerçekleri dile getiriyoruz.Elazığ depreminde dediğim gibi keşke olmasaydı böyle bir deprem ama bundan sonra olmasın diye anlattıklarımız tamamen buna matuftur. ” dedi.

“YÜKSEK SESLE HAKKIN, HUKUKUN ÖRTÜLMESİNE İZİN VERMİYORUZ”

Sözlerini sürdüren Aydemir,” Tamamen herhangi siyasi angajmanla ben kendi adıma söyleyeyim. Orada vatandaş beni çevirip ekranda gördü, bana dertlerini anlattılar. Onlarla dertleşmekten keyif aldım, çünkü orası benim memleketim. Ben öncelikli olarak oradaki vatandaşlarımızın duygularının öncelikli olduğunu düşünüyorum. Burada ‘Kim başarılı oldu, kim siyaseten kazandı?’ bizim derdimiz değil, oradaki vatandaşların acılarının dindirilmesi, ihtiyaçlarının karşılanması. Ve bir daha böyle depremler olmasın diye de ya da can kaybı olmasın diye önlem alınması. Tamamen çizgimiz budur, bunu söylemek istedim. Yüksek sesle biz hakkın, hukukun üstünlüğünün üzerinin örtülmesine Habertürk olarak izin vermiyoruz. Yöneticilerimizin de bu doğrultuda görüş bildirdiklerini biliyorum.” şeklinde konuştu.

 

CHP tartışması CNN Türk’ü canlı yayınını karıştırdı: Necdet Saraç Hadi Özışık’a ‘ince ayar’ verdi!

HADİ ÖZIŞIK CANLI YAYINI TERK ETTİ

Ebru Baki’nin, “Lütfen uzatmayalım’ demesinin ardından söz alan Hadi Özışık, “Biz buraya ayar yemeye gelmiyoruz. Biz burada tartışıyoruz çıkarken de birbirimizin elini sıkıp ayrılıyoruz.Biz ilkeleri de biliriz. Yayıncılığı da adam gibi biliriz. Hiç böyle abuk subuk şeylere de gelmeyiz. Bülent Aydemir’in yapmış olduğu haksız eleştiriyi kabul etmiyorum. Eleştiri de değil saygısızlığı kabul etmiyorum ve kendisini protesto ediyorum.Bu ilkelerini belirlesin, bundan sonraki yayınlarında da başarılar diliyorum. Biz buraya geliyoruz, arkadaş bize ayar çekecek böyle bir şey var mı? ” diyerek stüdyoyu terk etti.

Hadi Özışık’ın ismi ‘AKP döneminde İBB eliyle beslenen yandaş medya’ haberlerine konu olmuştu 

İmamoğlu’nun seçilmesinin ardından “İstanbul Belediyesi AKP döneminde hiç okumayan sitelere yüzbinlerce lira akıtmış!” yandaş Hadi Özışık ismi de o listede geçmişti. Kim ne kadar aldı? İşte o liste Hadi Özışık için şu ifadeler yer alıyordu:

Yandaş Sabah gazetesi yazarı, ATV yorumcusu Mahmut Övür’ün eşi Jülide Övür ve Emin Fırat Övür’ün sahibi olduğu Hür Haber ve www.hurhaber.com için 124 bin TL,

Ercan Çalık ve Fatih Çalık’ın sahibi olduğu www.superhaber.com için 284 bin 270 TL,

Hadi Özışık’ın sahibi olduğu www.internetmedya.com’a 340 bin 900 TL,

Akil adamlar listesinde de bulunan Mehmet Avni Özgürel’in sahibi olduğu Ufuk Gazeteciliğe ait Yeni Birlik Gazetesi,www.yenibirlik.com için 203 bin 040 TL,

Abdurrahman Uzun’un sahibi olduğu Türkiye Haber Merkezi adlı site için 60 bin TL verilmişYani anlayacağınız şu…

Şimdilerde kapanma telaşında olan iktidara yakın gazeteler aslında İBB’yi kemiren gruplardı.