Canlı yayında o anları anlatan Çerçioğlu, Mustafa Savaş’a sert tepki gösterdi

Yayın tarihi: 26 Ekim 2019 Cumartesi 10:46 am - Güncelleme: 26 Ekim 2019 Cumartesi 10:50 am

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hem o an yaşananları hem de Mustafa Savaş’ın açıklamasına yanıtını KRT’de Ülkü Çoban’a anlattı.

Son yerel seçimde Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ve CHP’li rakibi Özlem Çerçioğlu’na kaybeden AKP’li vekil Mustafa Savaş skandal bir hareket yaptı. Savaş, Binali Yıldırım’la aynı kadraja girebilmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kadın belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’na omuz attı. AKP’li vekilin yaptığı ayıbın görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından hemen hemen herkes Mustafa Savaş’a sert tepki gösterdi.

SAVAŞ’TAN AÇIKLAMA

Olay büyüyünce, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Twitter hesabından şunları yazdı: “Protokol heyetine arkadan yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza arkadan seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de Sayın Özlem Çerçioğlu’dur.”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hem o an yaşananları hem de Mustafa Savaş’ın açıklamasına yanıtını KRT’de Ülkü Çoban’a anlattı.

“Mustafa Savaş doğru söylemiyor, bu bir siyasetçiye yakışmıyor” diyen Çerçioğlu, özür beklediğini belirtti.

AKP’li vekilin omuz attığı Özlem Çerçioğlu  ayrıca dün sosyal medya hesabında manidar bir paylaşımda da bulundu.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı kadın videosunu paylaşan Çerçioğlu, “Biz Kadınız! Bereketli topraklarımızdan güç alarak emeğimizle üretiriz. Birbirimize destek olur, omuz omuza şehirleri yönetiriz. Gücümüzün farkındayız.” dedi.

İşte Çerçioğlu’nun o paylaşımı: