Demokrasi Arenası | Emekli Tuğamiral Türker Ertürk: TSK’yı, Atatürk’ün yaptığı gibi sınırlarımıza çekmemiz lazım

Yayın tarihi: 21 Şubat 2020 Cuma 9:03 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2020 Cumartesi 12:56 am

Tele1 TV ekranlarında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı, izlenme rekorları kıran Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Emekli Amiral Türker Ertürk, sanatçılar Orhan Aydın ve Levent Üzümcü oldu. Program halkın katılımıyla Etiler’deki Akatlar Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Usta gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nda, Türkiye’nin Suriye politikası masaya yatırıldı.

Türkiye’nin Suriye’de ne yapması gerektiğini anlatan Emekli Tuğamiral Türker Ertürk, “80 milyonluk bir ülke, bir kişinin aklına asla emanet edilemez. Derhal Esad’la anlaşmamız, barış yapmamız lazım. TSK’yı derhal Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi sınırlarımıza çekmemiz lazım.” ifadelerini kullandı.

‘HSK’NIN AÇTIĞI SORUŞTURMA ANAYASAL SUÇTUR’

Demokrasi Arenası’nda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Hakimler ve Savcılar Kurulu’nun (HSK) Gezi Davası’nda beraat kararı veren İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında inceleme ve soruşturma başlatmasına sert tepki gösterdi.

”Ben Gezi Davası’nın sanığıyım. Gezi Davası’nın sanığı olmaktan gurur duyuyorum. Gezi Davası onurumuzdur.” diyen CHP’li Erdoğdu, ”Bu milletin yarısını terör örgütü üyeliğinden müebbetle yargılayacaksınız, öyle mi?” diyerek tepki gösterdi.

Davanın FETÖ’cüler tarafından açıldığını belirten Erdoğdu, Gezi iddianamesinin içinin boş olduğunu vurgulayarak, ”HSK’nın açtığı soruşturma, anayasal suçtur. HSK üyeleri hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyorum.” dedi.

LEVENT ÜZÜMCÜ’DEN GÜLDÜREN EREN ERDEM ANISI

Sanatçı Levent Üzümcü, Eren Erdem ile olan bir mahkeme anısını anlattı. Erdem lehine şahitlik yaptığını belirten Üzümcü, “Eren Erdem neden Fethullah Gülen’in organizasyonunun bir parçası değildir?” diye soran avukata, “Hiç birlikte fotoğrafları yok.” cevabını verdiğini söyledi.