Özgür Özel gençlere seslendi: Siz pes ederseniz onlar kazanacak

Yayın tarihi: 29 Mart 2024 Cuma 6:11 pm - Güncelleme: 29 Mart 2024 Cuma 7:07 pm

Haber: Ceren Ural

Manisa’da gençlere seslenen Özgür Özel, “Bu ülkenin umudu sizsiniz. Siz yılarsanız, siz pes ederseniz, siz vazgeçerseniz o zaman onlar kazanacak” dedi.

Türkiye 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek. Yerel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin çalışmaları da hız kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Turgutlu halk buluşması programında konuştu.

Özgür Özel’in konuşmasından satır başları şöyle:

“Bir yerel seçim sürecindeyiz. Zorlu bir süreçteyiz. Ve kampanyanın yarın son günü. Bu kampanya boyunca yaptığımız tam 104’üncü miting. Bütün Türkiye’yi gezdik, dolaştık, mitingler yaptık. Ama son mitingi yapacaksam, son bir yerde mikrofonu elime alacaksam orası elbette memleketim olmalıydı.

Bundan 1,5-2 ay önce mitinglere ilk başladığımızda ’emekliler büyük ızdırap çekiyorlar, büyük acı çekiyorlar, buradalar mı’ dedim, meydanın yüzde 20’si kadarı ki toplumun da yüzde 20’si kadarı emekli ‘buradayız’ dediler. Ben de dedim ki; ’emekliler sesimi duyarsanız, sesime ses verirseniz, benimle birlikte olursanız, meydanları doldurursanız sizin sesinizi duyuracağım, sizin hakkınızı mutlaka alacağım’. Şimdi kendi memleketimde soruyorum; emekliler ellerini kaldırsın. İşte, emeklilerin gücü, işte Türkiye’nin en kalabalık ordusu, en kalabalık korosu ve en acıklı şarkıyı söylüyorlar. Ne kadar maaş alıyoruz? Bütün meydan ’10 bin’ diyor. Değerli büyüklerim bunu ilk gün size söz verdim, ‘asla unutmayacağım’ dedim, 104 meydanda konuştum, en son burada da altını kalın kalın çizeceğim. Adalet ve Kalkınma Partisi ilk iktidara geldiğinde en düşük emekli maaşı 1,5 asgari ücretti. Yani bugünkü parayla tam 26 bin lira. Dediler ki ‘TÜİK’e göre vereceğiz, enflasyona ezdirmeyeceğiz, emekliye enflasyon oranında zam yapacağız’. sizin düzeninizi hiç bozmasalar, hiç karışmasalar bugün 1,5 asgari ücret 26 bin lira. Ama onlar ‘TÜİK’e göre zam yapacağız’ dediler. TÜİK ne demek, neyin kısaltması? Tayyip’i Üzmeyen İstatistik Kurumu. O yalancılar Tayyip Erdoğan’ı üzmediler ama emekliyi üzdüler, emeklinin hakkını yediler. Son sene enflasyon yüzde 120, gerçek enflasyon. TÜİK 68 hesaplamış , Tayyip Bey size yüzde 33 zam verdi. 7 bin 500 lirayı 10 bin lira yaptı. İlk Tayyip Bey geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alıyordu. Bugün 10 bin lira olan en düşük emekli maaşı sadece 2,5 çeyrek altın alıyor. Yani emekliler her ay 5,5 çeyrek altın kayıptalar.  Ve size buradan, memleketimden Türkiye’nin bütün emeklilerine söz veriyorum; o burnu büyüklere, o kibirlilere, o size yukardan bakanlara, sizi bir karınca gibi ezmeye çalışanlara şunu söylüyorum; ‘karıncayı ezdirmem, karıncanın kardeşi var, o da Cumhuriyet Halk Partisi’dir’. 

Gençler her şeyin en güzelini hak ediyorlar. Ama 14-28 Mayıs’ta üzüldüler, kırıldılar. Gençlerin gelecek umutlarını kırıyor bu iktidar. Festivalleri yasaklıyor, konserleri yasaklıyor, iş imkanlarını kısıtlıyor, mülakatla insan ayırıyor, okul bitiyor atamalarını yapmıyor ve gençler umutlarını kaybediyorlar. buradan bütün gençlere sesleniyorum; umudunuzu kaybetmeyin. Şüphesiz hepiniz bizler kadar çok Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyorsunuz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti kurup da Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel başkanlarına emanet etmedi, milletvekillerine, belediye başkanlarına emanet etmedi, genelkurmay başkanlarına da emanet etmedi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk dedi ki ‘cumhuriyeti biz kurduk, onu yüceltecek ve yükseltecek sizlersiniz, emanetim sizedir’ dedi gençler. Emaneti sizedir. Onun emanetine hep birlikte sahip çıkacağız. Ailelerinizin umudu sizsiniz, bu ülkenin umudu sizsiniz. Siz yılarsanız, siz pes ederseniz, siz vazgeçerseniz o zaman onlar kazanacak. ama siz ayakta kalırsanız, siz emanete sahip çıkarsanız, siz demokrasiye sahip çıkarsanız hep birlikte kazanacağız ve en sonunda siz kazanacaksınız. Onun için bütün gençleri 31 Mart Pazar günü sandık başına gitmeye, cumhuriyetçi, Atatürkçü, ülkesini, vatanını, milletini seven belediye başkanlarına oy vermeye, geleceğimize sahip çıkmaya davet ediyorum. “

CHP lideri Özgür Özel’den vekillere kritik ‘yerel seçim’ talimatı!

Kaynak: HABER MERKEZİ