Özgür Özel ile Mansur Yavaş Mamak’ta konuştu: Rekor bekliyorum

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 4:40 pm - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 7:59 pm

ABB Başkanı Mansur Yavaş’la açılışa katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Mamak da Mansur Yavaş’ta rekor, Veli Gündüz Şahin’de rekor bekliyorum” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve ABB Başkanı Mansur Yavaş, Ankara’nın Mamak ilçesinde Mutlu Aile Sağlığı Merkezi açılışında konuştu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emekliler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de ‘altı ok’ üzerinden yüklenen Özel, Mamak’ta ABB Başkan adayı Mansur Yavaş ile Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin’e rekor oy beklediğini söyledi.

İmamoğlu’ndan AKP’ye ‘Gazze’ tepkisi: Seçimleri beklemeyin, böyle bir haddiniz yok

‘MANSUR BAŞKANI KUTLUYORUM’

Özel şunları söyledi:

“Hikaye 2014’te başladı aslında menzile ulaşılıyordu ancak o karanlık gecenin ardında bir 5 yıl geride kaldı. 2019’da Mansur Yavaş Ankara’nın tüm demokratlarıyla buluştu. Ankara İttifakı ile önce seçimleri kazandı sonra kendisine oy veren vermeyen herkesin gönlünü kazandı. Onu bir kez daha aday göstermenin ve sizlere emanet etmenin heyecanı ve kıvancı içindeyiz. Mansur Başkan’ı Ankara’da anlatmak kolay ama ben onu nereye gittiysem anlatıyoruz. Şunu söylüyoruz ‘Herkesi Ankara’ya götüremeyiz, herkese Mansur Başkanın yaptığı hizmetleri Ankara’dan sunamayız. Ama siz CHP’li bir başkanı ilinize, ilçenize seçerseniz Ankara’yı buraya getirirsiniz’ diyoruz. Mansur Yavaş 7 bölgemizde inanarak, güvenerek, övünerek anlatıyoruz. O kimseyi ayrım yapmadan gerçek bir belediyecilik yaptı. Onu kutluyorum.

‘REKOR BEKLİYORUM’

Şimdi gençler ‘Özgür Gençlik Özgür Mamak’ diye slogan atıyorlar. Biraz önce Mansur Yavaş çok anlamlı bir talep bulundu ve size bir emanet bıraktı. Mansur Yavaş’ın yaptıklarını dakikalarca, saatlerce anlatabiliriz ama isteyip de yapamadıkları var. O mazeret söylemiyor, şikayet etmiyor. Ama eli kolu bağlı bu kadar hizmet yapan Mansur Yavaş’ın büyükşehir belediye meclis çoğunluğu ele aldığında neler yapacağınızı siz düşünün. Hal böyle olunca en kritik ilçe Mamak. Zaman zaman talihsizliklerle Mamak’ı gerçek, halkçı, eşitlikçi belediyeciliği bugüne kadar beklemek zorunda kaldınız. Mamak büyükşehir verdiği oydan memnun ancak bir rekor oyla Mansur Yavaş’ı yeniden seçecek. Ancak Mamak geçen sefer verdiği ilçe oyundan hiç memnun değil. Mamak’ın parası çarçur edildi, burnundan fitil fitil geldi. Hizmet yerine Mansur Başkana çelme takmayı değiştirdiler. Bu sefer de örgütümüzden gelen, örgütün tozunu yutmuş bu partinin evladı Veli Gündüz Şahin’i Mamak’ta aday gösterdik. Şimdi hep birlikteyiz, bir tartışmamız, kavgamız asla yok. Mamak bu seçimde bu makus talihini yenecek. Mamak da Mansur Yavaş’ta rekor, Veli Gündüz Şahin’de rekor bekliyorum. Onlar el ele verince buraya yapılmayanları yapacağız, eksikleri telafi edeceğiz. Çankaya’nın dibindeki Mamak’ın bu kadar geri bırakılmasına, kaderine terk edilmesine itiraz ediyoruz. Bizim anlayışımız ‘Oy yoksa hizmet yok’ anlayışı değildir. Kazanınca tüm hizmet yerde boynumuzun borcudur. Şair diyor ya ‘Mamak’a sonbahar geldi’… Artık Mamak’ın sonbaharı, kışı yetti, 31 Mart’ta Mamak’a bahar gelecek, yaz gelecek, hepimizin yüzü gülecek. Bugüne kadar Mamak’ın derdi sizdeydi, dermanı da sizde. Mamak’ın yüzünü güldürüyoruz.

ERDOĞAN’A EMEKLİ TEPKİSİ

Veli Bey geldiğinde Mansur Başkanla beraber geldiğinde emeklilere sahip çıkacak. Onların çok önemli bir beklentisini Ankara’dan bir kez daha hatırlatıyoruz. 10 bin liraya mahkum edildiler. Bu rakam açlık sınırının bile 6 bin lira altındadır. Tayyip Erdoğan ilk geldiğinde en düşük emekli maaşı 8 çeyrek altın alırken, şimdi en düşük emekli maaşı iki buçuk çeyrek altını zor almaktadır. Tayyip Erdoğan emeklinin cebinden her ay 5 buçuk çeyrek altını çalmıştır. Emekliler bunun hesabını sandıkta soracak mı? Ben 7 bin lira seyyanen zam yapılsın’ dediğimde ‘Para yok’ dedi. Uçan Saray’a, yandaş mütteahhite, araç konvoylarına, Beşli Çete’ye para var, emekliye gelince para yok. Madem öyle 31 Mart’ta da Tayyip Erdoğan’a da oy yok.

Emekli emniyet müdürü Hamza Turan Ayberk’e MOSAD gözaltısı

BAHÇELİ’YE ‘ALTI OK’ TEPKİSİ

Bahçeli çıkmış ‘Ankara’ya altı ok değil Altınok lazım’ diyor. Bahçeli o altı oktan biri milliyetçiliktir. Ne CHP’nin ne Mansur Başkanın, ne de Veli Başkanın milliyetçiliğini sorgulamak kimsenin haddi değildir. Bu öyle biline.  Bayram geliyor, emekliye ikramiye ödenecektir. Burada bir kişi hatırlayıp hakkını teslim etmeliyiz. Bugün emekliler her iki bayramda birer ikramiye alıyorlarsa bunun sayın genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde alıyorlar. 2015’te emekliye iki ikramiye dedik, ‘Veremezsiniz’ dediler. 7 Haziran 2015’te seçimi kaybedince ‘biz de vereceğiz’ dediler. Sonra üç yıl seçimi bekleyip vermediler. 2018’de bin lira, 2021’de iki bin lira oldu. Bu seçimde 5 bin lira deyip üç bin lira yaptılar. O beğenmediğimiz bin lira 24 kilo dana kıyma alıyordu. Şimdi altı kilo dana kıymayı zor alıyor. Kursağınızdan 18 kilo dana kıyma çaldılar. Bu seçimde bunun hesabını soracağız.

‘ANKARA’DA ANKARA TÜRKİYE’DE TÜRKİYE İTTİFAKI’

Mamak’ta sadece CHP’lilerin geçmişteki ittifak ortaklarımızın kıymetli seçmenlerinin itirazları bitmedi. Tek adam rejimi bitmedi, kayırma, atanamayan öğretmen, SMA’lı çocukların ilaç sorununu bile çözmediler. Bu kadar sorun duruyorken halen CHP’yi yalnızlaştırıp Cumhur İttifakı’na kazandırır mıyız derdindeler. Hiç yalnız değiliz. Eski ittifak ortaklarımızın yöneticileri farklı düşünebilir ama yakasında güneş olan iyi insanlarla, milliyetçilerle, muhafazakar demokratlarla birlikteyiz. Ankara’da Ankara İttifakı ile Türkiye’de Türkiye İttifakı ile birlikteyiz. Her kim Türkiye’yi seviyorsa bizimle birliktedir bizde onlarla birlikteyiz.”

MANSUR YAVAŞ: ‘ÇILGIN PROJE’ İÇERİSİNE GİRMEDİK

Açılışta konuşma yapan Mansur Yavaş ise şunları söyledi: “Göreve başladığımızdan beri Ankara halkının parasını sadece ve sadece ihtiyaçlar için kullandık. ‘Çılgın proje’ diye hiçbir projenin içerisine girmedik. İyi bir belediye başkanı için en çılgın proje kendi kentinde yaşayan insanların hiçbir şekilde mağdur olmayan, durumu iyi olanla olmayanın eşit bir şekilde yaşamasını sağlayan belediye başkanıdır. İyi bir belediye başkanı içinde insan olmayan hiçbir projeye bir kuruş para ayırmayan belediye başkanıdır. Şeffaf bir şekilde ortak akılla yönetiyoruz. 4 binin üzerindeki ihalemizi canlı yayınladık. Kendim mal beyanımı yayınladım. 2019’da neymiş 2023’te ne olmuş bunu milletimin bilmesini istedim. Hala bekliyorum rakiplerimden. Tık yok. Sakladığınız bir şey mi var? Yuhlamaya gerek yok. Sandıktır bunun cevabı. Mal beyanının hesabını veremeyen sandıkta hesabını verecek. Halka hesap veremeyen öbür dünyada zaten hiç hesabını veremez.”

Mansur Yavaş, bugün yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “2019’da yılında belediyeyi aldığımızdaki mali durum nedir, 2023 yılı sonundaki mali durum nedir açıkladık. O kadar iş yaptık. 1.9 milyar dolara yakın borcumuz azaldı çünkü Ankara halkının parasını israf etmeden kullanıyoruz. Mamak’ta yaptığımız hizmetleri biliyorsunuz. Bugün açılışını yaptığımız Mamak Mutlu Aile Yaşam Merkezi 25 bin metrekare ve 7 katlı. İçerisinde gençlik merkezi, çocuk kulübü, aile danışmanlık merkezi, dernek ve kadın danışma merkezi var. 23. kreşimiz burada açılıyor. E-spor merkezimizi de burada açmış bulunuyoruz. Aynı zamanda burada günümüzün en önemli sorunu bağımlılıkla mücadele ve dayanışma merkezi de bulunuyor. Konferans salonumuz var, kütüphanemiz var, kafeteryamız var, teras gibi ortak kullanma alanları var. 2 tane yüzme havuzu var. Burayı Mamak’ta yaşayan halka hayırlı olsun diyerek açıyoruz.

‘BOY BOY FOTOĞRAFLARINI ASAN ŞAHIS NEREDE?’

Mansur Yavaş, bu bölgenin en büyük sorununun kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Kentsel dönüşümle ilgili Allah nasip ederse önümüzdeki dönem mağdur bir tane vatandaş kalmayacak. Güzel hizmetlerimize devam edeceğiz. Bir tek ihtiyacımız var Mamak’ta. Geçen seçim yüzde 51 oy verdiniz. Şu andaki anketlerde 60’ın çok üzerinde görünüyor. Ama ne oldu? Yerel belediyeyi kazanamadığımız için Belediye Meclisinde olanları gördünüz. Boy boy her taraflara fotoğraflarını astılar. Ankara’da 5 yıl boyunca benim bir tane fotoğrafımı görmediniz. Demek ki marifet fotoğrafta değilmiş. Biz oy rekoru kırarak yeniden seçime girerken bu Belediye Meclisinde sürekli engel olan, boy boy fotoğraflarını asan şahıs nerede? Siyasetin karanlık çöplüğünün içerisinde. Onun için diyorum ki belediye başkanları bırakın belediyenin parasıyla reklam yapmayı. İşinize bakın. Ankara halkı beni seçti. Sizi de Mamak halkı seçti. Beraber el ele tutuşsaydık, Mamak’a hizmet etseydik olmaz mıydı? Yapmadılar. İşte bu eksikliği şimdi gideriyoruz. Allah nasip ederse artık el ele tutuşacağımız bir belediye başkanı var. Köstek olan değil, engel olan değil, benim de göremediğim bazı eksikliklerimizi bize gösterecek, bir an evvel Mamak’ta, Çankaya’da, Yenimahalle’de ne varsa yerine getirmek için el ele kol kola çalışacağız. 1 Nisan’da rekor oyla belediyenin önünde hem Mamaklıları hem Ankaralıları bekliyorum.”

AKP’li Mehmet Metiner, Murat Kurum’u mu hedef aldı: Gazze’yi kim siyasetine alet ediyorsa yazıklar olsun!

Kaynak: TELE1