Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Orduya kumpas kuran bir başbakansın sen!

Yayın tarihi: 1 Aralık 2020 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 1 Aralık 2020 Salı 3:22 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ordumuza iftira atılmasına izin veremeyiz” sözlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan, “Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın” yanıtı geldi. Süleymaniye’de 11 askerin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?” diye seslendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Ordumuza iftira atılmasına izin veremeyiz” sözlerine yanıt verirken, “Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın” dedi.

Süleymaniye’de 11 askerin başına çuval geçirilmesi olayını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, “Süleymaniye’de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim?” sözleriyle seslendi.

2015 yılında Diyarbakır’da katıldığı bir basın açıklamasında vurularak öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Aradan geçen süreye rağmen failler bulunmadı. Faili meçhul cinayetler, bir demokrasi ayıbıdır” ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

Binlerce engelli kardeşimiz işsiz. Ama engelli kadrolarının büyük bir kısmı boş. Hangi gerekçe ile atama yapılmıyor? Yarın sandık önümüze geldiğinde biz bunun hesabını siyasi iktidardan soracağız, ben sizden bunu bekliyorum.

“ÖĞRETMENLERE BİRER MAAŞ İKRAMİYE VE 3600 EK GÖSTERGE VERECEĞİZ”

Eğitim dünyamızda büyük sorunlar var. Dostlarımızla birlikte iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş öğretmenler için meslek kanununu çıkarmaktır. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırının altında aylık almayacak. Öğretmenler Günü’nde öğretmenlere birer maaş ikramiye vereceğiz. Öğretmenlere 3600 ek gösterge vereceğiz. Türkiye’nin toplam bütçesinin en az yüzde 18’ini eğitim yatırımlarına ayıracağız. Köy okullarını açacağız. Taşımalı eğitime son vereceğiz. Atama bekleyen öğretmen sorununu çözeceğiz. Eğitimin istihdam yaratması lazım, OSB’lerde teknoloji liseleri kuracağız.

“SALGIN YÖNETİMİNDE DÜNYANIN EN KÖTÜ YÖNETİLEN ÜLKESİYİZ”

Resmi rakamlara göre, 13 bin 746 vatandaşımız hayatını kaybetti. Gerçek rakamlar bunun çok üstünde. Belediyelerimiz zaten defin işlemini yapıyor. Doktorların raporları da var. Topluyorsunuz bu rakamı katlıyor.

Devlet yalan söyler mi? Hiç rakam açıklamazsınız, onu da anlayışla karşılarım. Ama yanlış rakam açıklamak kadar Türkiye’nin itibarını dünyada sarsan başka bir şey yoktur. İster Papua Yeni Gine, ister Kanada… Türkiye’nin rakamlarına kimse güvenmiyor. Ayıp değil mi, Türkiye’yi bu hale niye düşürüyorsunuz? TTB’yi terörist ilan ettiler. Salgın yönetiminde dünyanın en kötü yönetilen 4. ülkesiyiz, Avrupa’nın da 1. ülkesiyiz. Ülkeyi yönetenler bu sonuçtan dolayı utanıyorlar mı? Utanmazlar.

KORONA KISITLAMALARI ELEŞTİRİSİ: MANAVI, SİNEMAYI KAPAT; PEKİ NASIL GEÇİNECEKLER?

Sağlıkla ilgili önlemler tamam, ekonomi ile ilgili tek satır yok. Manavı, kahveyi, sinemayı kapat diyorsun tamam. Peki ne yapacaklar, nasıl geçinecekler? Bununla ilgili tek bir cümle kurulmadı. Buradan bütün esnaf kardeşlerime sesleniyorum, sen bunları gayet iyi tanıdın. Önümüzdeki süreç içinde sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Bunlara oy vermeyeceksin.

ESNAFA ÇAĞRI: SANDIKTA HESAP SORUN

Esnaf kardeşlerimin önüne sandık gelecek. Demokratik yollarla bunlara ders vermek senin boynunun borcudur. Kapanacak iş yerleri nedeniyle 2 milyon 100 kişi gelir elde edemeyecek. Esnaf kardeşimizin ciddi bir kültür derinliği vardır. Anayasamız esnaf ve sanatkar için özel bir düzenleme yapmış. Pandemi döneminde sizi korumadı ve desteklemedi. Anayasanın gereğini yapmadı. 5 maskeyi dağıtamayanlar bizim belediyelerin yapmak istediği yardımlara set çektiler.

“KATAR’IN VERGİLERİNİ İNDİRDİLER, PEKİ ESNAF KARDEŞİM…”

Aş evleri için toplanan paralara bile el koydular. Devlet, esnafın dükkanını kapatıyorsa gelirini de sağlamalıdır. Esnafa sadece borç veriliyor peki Katar’a ne yapılıyor. Esnafa dükkanını kapat dediler kapattı. Bankadan borçlandırdılar. Şimdi ikinci kez kapat dediler ama gelir yok. Futbol karşılaşmasını 500 milyon dolar ihaleyle alan Katar firması ben para ödemeyeceğim dedi. Yargı var, mahkemeye gitseler kazanacaklar. Kimse mahkemeye gidemiyor çünkü korkuyorlar. Bir kalemde 90 milyon doları indirdiler. Peki esnaf kardeşim senin vergini indirdiler mi?

ESNAF BAKANLIĞI ÖNERİSİ

Esnaf kendini sahipsiz hissediyor. Hiç merak etme kardeşim. Esnaf Bakanlığı kurulduğu zaman derdi anlatabileceğin bir yer olacak. Devlet en çok parayı tefecilere ödüyor. Son 18 yılda tefecilere ödenen faiz 192 milyar dolar oldu. Bu para vatandaşa ödenseydi herkesin aşı işi olurdu. 192 milyar doları Londra’daki bir avuç tefeciye verenden hesap sormayacak mısın? Sağlık çalışanları, vatandaşlar bunların yüzünden ölüyor. Bir maskeyi bile dağıtamadılar. Çünkü her şey bir kişiye bağlı. O karar vermeyince kimsenin kararı bir işe yaramıyor.

“…FETTAH TAMİNCE’NİN O MASADA NE İŞİ VAR?”

Fettah Tamince kim diyecekler? Fettah Tamince 17-25 olaylarından sonra Pensilvanya’ya giden kişi. Bank Asya ailesine para yatıran kişi. O masada ne işi var? Harp okulu öğrencileri içeride. Bank Asya’ya para yatıranlar devletin en üst düzeyinde AK Partinin protokol masasında. Savunmasını kim yapıyor? Erdoğan’ın avukatları. Fettah Tamince’nin o masa ne işi var. O yoksa yurt dışından kara para getiren kişi mi? Para için bular yapılır mı, devletin itibarı sarsılır mı? Erdoğan buna cevap verebilir mi? Veremez.

“PARANIN RENGİ YOKTUR” SÖZLERİNE TEPKİ

Erdoğan, ‘Paranın rengi dini yoktur, para paradır’ dedi. Tam bir sömürgeci kafası. Para, rüşvetin aracıdır. Osmanlı, ‘Para, paradır’ diyen yöneticiler yüzünden battı. Allah’ın cahiline neyi anlatacaksınız ya.

CHP’Lİ BAŞARIR’A TEPKİLERE YANIT: SEN ORDUSUNA KUMPAS KURAN BİR BAŞBAKANSIN

Erdoğan, sen başbakanken, Süleymaniye’de 11 askerin başına çuval geçirilirken ne yaptın? Biz CHP olarak tepki verdik, nota ver dedik. Verdiği cevap, ‘Ne notası, müzik notası mı?’ Bunu yapan vatansever mi? Sen mi bize kalkıp ordu üzerinden ders vereceksin, sen kim ordu kim? Sen kendi ordusuna kumpas kuran bir başbakansın.

“ORDU ÜZERİNDEN BİZE SALDIRAMAZ”

Kumpas ya da işbirliği yaptıklarını ben söylemiyorum, onların milletvekilleri söyledi. Ben bizzat birçok görüşmelerde bulundum diyor. Sunucu soruyor. Siz, ABD ve FETÖ ortak kumpas kurdunuz değil mi? Evet aynen öyle dedi. Sen orduya kumpas kuran bir başbakansın. Ayrıca daha da ileri gitti, o komutanların tamamı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum oldular, o davanın savcılığını da kendi üstlendi. Emperyal güçlerin emellerini eksiksiz yerine getiren bir adam bu ülkede başbakanlık koltuğuna oturdu. Ağrıma giden budur. Genelkurmay Başkanı’ndan erine kadar başımızın tacıdır. Ama siyasete girenlerden hesap sorarım. Süleyman Şah Türbesi kaçırıldı. Kendi toprağından utanmadan, kendi bayrağını indiriyorsun utanmadan. Kendi toprağından utanmadan terk ediyorsun. Sana bu talimatı kim verdi? Ordu üzerinden bize saldıramaz. O ordu peygamber ocağıdır, o ordu Mustafa Kemal’in ordusudur.

“BU KARDEŞİNİZ ORDUYA SAYGISINDAN TUTUKLU OLAN GENEL KURMAY BAŞKANINI ZİYARETE GİTTİ”

Orduyu bu kadar seviyorsan Allah aşkına ya sen başbakanken ordunun genel kurmay başkanını terörist diye hapse attırmadın mı ya? Hiç kimse ziyaretine gitmedi. Ama bu kardeşiniz 30 Ağustos’ta tutuklu olan genel kurmay başkanını ziyarete gitti. Neden? Ordumuza duyduğumuz saygıdan dolayı. Orduyu büyüten silahlar değil moral değerlerdir, maneviyattır, güçtür. Sen o moral değerlerin dibine dinamit koydun. Sen kim ordu kim! Öyle bir noktaya getirdi ki orduyu en önemli kritik noktalara FETÖ’nün kilit isimlerini yerleştirdi. MGK, toplantıda FETÖ’nün ne olduğuna dair askerler tarafından kendisine bilgi verildi. Bilgim yoktur diyemezsin. Başka? Yine gözbebeğimiz bir kurum var. MİT, her toplantısına FETÖ ile ilgili rapor getirdi. Sen orduyu darmadağın ettin ya! Devlete bu kadar ihanet eden bir kişi hâlâ ordudan bahsedip bizi suçlayacak. Sen kimsin ya, kimsin sen? Vatana ihanet edenler vatanseverlikten bahsedemezler. Genel kurmay başkanlarını terör örgütünün istekleri üzerine tutuklatıp aylarca hapiste tutanlar vatan severlikten bahsedemezler.

DOĞU AKDENİZ’DEKİ GEMİ ARAMASI

Arama yapacağız diye Türkiye’ye bildiriyorlar. 4saat geçiyor cevap yok Türkiye Cumhuriyeti devletinden. Çünkü kimse Erdoğan’a ulaşamıyor. Bunun üzerine Roma’daki büyükelçiliği arıyorlar. NATO’nun bir sessizlik yöntemi diye bir kuralı var. cevap vermezseniz kabul ediliyor anlamına geliyor. Bunlar da gemiyi arıyor. Ne tepki geldi? Milletvekilimizin söyleminin çarpıtılarak kullanılması bu olayı kapatmaya yöneliktir.

“TÜRKİYE’NİN ÖNÜNDE BİR TAKOZ VAR…”

“Türkiye’nin önünde bir takoz var, o takozun adı Recep Tayyip Erdoğan’dır. O takozu Türkiye’nin önünden çekip çıkarmak bu milletin şerefli bir görevi olacaktır. ”