Kılıçdaroğlu: 128 milyar doları kodamanlara sattılar

Yayın tarihi: 20 Nisan 2021 Salı 1:44 pm - Güncelleme: 20 Nisan 2021 Salı 5:37 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 128 milyar dolarla ilgili AKP’den gelen açıklamaların tutarsız olduğunu söyleyerek, “Bu ülkede görülmemiş bir şekilde 128 milyar dolar arka kapıdan birilerine peşkeş çekildi, Merkez Bankası devre dışı bırakılarak. Kime sattıkları kaça sattıkları hangi kur üzerinden sattıkları belli değil. Arka kapıdan kodamanlara sattılar. O kodamanların burnundan fitil fitil getireceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “‘Emekli amiraller darbe yapıyor’ mizansenini yaptılar. 80 yaşındaki emekli amirale kelepçe taktılar. Yetmedi. Ben ve arkadaşlarım için dokunulmazlığın kaldırılmasını istediler. Erdoğan, nasıl gelirsen gel. Vız gelir, tırıs gider. Trol ordusu görevlendirmiş, beni sözde karalayacaklar. Kiminle gelirsen gel, nasıl gelirsen gel, ben hesabını soracağım. Fakir fukaradan çalınan bütün hakları telafi edeceğim” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

“SARAYDA OTURANLAR VE BESLEMELERİ HİÇBİR FEDAKARLIK YAPMADI”

Zor bir dönemden geçiyoruz. Salgın başladığından beri olayı siyasi malzeme yapmadık, yanlış varsa söyledik, nelerin yapılması gerektiğini ifade ettik. Bu sorunu en hafif şekilde atlatmamız için hepimize düşen görevler vardı. Herkes fedakârlık yaptı. Ama üzülerek ifade edeyim, sarayda oturanlar üzerlerine düşeni yapmadılar. Kibirle bir devlet yönetilmez. ‘Ben her şeyin üzerindeyim’ anlayışıyla devlet yönetilmez. Sarayda oturanlar ve beslemeleri hiçbir fedakârlık yapmadılar. Dövizle borçlananlar zengin oldu ve devlete en yüksek faizle borç vermeye başladılar. Emekliye, taksiciye ne verildi? Biner lira üç ay… Sarayın beslemeleri o fedakarlığın tamamen dışarısında kaldılar. Havaalanlarını, köprüleri yapanlar, aylıklarını dolarla alanlar, bunlar hangi fedakarlığı yaptı? Bu soruyu iktidara, esnafa, çiftçiye sormuyorum. Bu soruyu geçen seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren kardeşlerime soruyorum. Siz fedakârlık yaptınız, bu beyler ne yaptı? ‘İsraftan kaçının’ dedik, üç Mercedes daha alıyorsun.

PROJELERİN TAMAMINI KAMULAŞTIRACAĞIZ

Dolar garantisiyle yol, köprü yapanlar hangi fedakarlığı yaptılar? Bu soruyu AK Partili vatandaşlarıma soruyorum. Siz maske takmadınız yine ceza geldi. Bu beyler ne yaptı? Milyarları aldılar, hangi fedakarlığı yaptılar? Allah’ın izniyle iktidar olduğumuzda ilk yapacağımız iş bu kamu-özel işbirliği projelerinin tamamını kamulaştıracağız. Bu memleket bu kadar sahipsiz mi? Al paranı kardeşim diyeceğiz.

SORUMLUSU KİM?

Dün 341 vatandaşımız hayatını kaybetti. Sorumlusu kim? Bu soruyu yine geçen seçimlerde AK Parti’ye MHP’ye oy veren kardeşlerime soruyorum. O kongreleri yapanların vebali yok mu? O insanlar sokağa çıktılar binlerce insan kovid oldu. Yoğun bakımlarda torpiliniz varsa yer bulabiliyorsunuz.

Öyle bir noktaya geldik ki Sağlık Bakanı açıklama yapıp 84 milyon sorumludur diyor bundan. Bunlar devleti falan yönetmiyor. İnsanlar hayatlarını kaybediyor bunlar sadece seyrediyor.

Bankalarda 1 milyon TL’den çok parası olan kişi sayısı 283 bin. Bunların mevduat hesaplarındaki vergiyi sıfırladılar. Ama KÇÖ’den faydalanan 1 milyon 300 bin kişi için ödeneği kaldırdılar. Bunlar rantiye için çalışıyor, iktidar rantiye sınıfına çalışıyor. Kısa çalışma ödeneği tekrar gelmelidir. TOBB başta olmak üzere tüm ticaret odalarımız bunu istiyorlar.

TİCARET BAKANI, KENDİ BAKANLIĞINA DEZENFEKTAN SATIYOR

Ticaret Bakanı eşiyle birlikte dezenfektan şirketi kurmuş. Bakan kendi bakanlığına dezenfektan satıyor… Haber ortaya çıkmış olmasına rağmen ağzını açıp bir laf bile etmiyor. Neden sesi çıkmıyor? Çünkü yukarıdakini örnek alıyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışı? Türkiye yolsuzluklar ülkesi oldu. Haberler çıktı bakan çıkıp bir kelime açıklama yapmadı. Çünkü balık baştan kokuyor. Allah’ın izniyle iktidar olacağız ve ilk iş olarak siyasi ahlak yasasını getireceğiz.

128 MİLYAR DOLAR: PROTOKOL KANUNSUZ BİR PROTOKOL

128 milyar doların nereye gittiğini şuanda kadar nereye gittiğini bilmiyoruz. Birinci sorunun cevabını aldık. Bu satış hangi yöntemle yapıldı? Merkez Bankası çıktı açıklama yaptı, 21 Şubat 2017 tarihi itibariyle Hazine Müsteşarlığı ile Merkez Bankası arasında bir protokol yapıldı ve o protokole göre satıldı dedi. Bu protokolü dayandırdıkları kanun var onu da açıkladı ama onun 2. maddesi 2018 yılında 703 sayılı KHK ile iptal edildi. İptal edildi ama satışlar devam ediyor. Öyle tahmin ediyoruz, bilmiyoruz. Yani protokol şuanda kanunsuz bir protokol.

Malı götürmüşle milleti kazandıracaklar. Yer miyiz biz bunu? Yemeyiz yemeyiz.

Cemil Ertem bu da cumhurbaşkanının baş danışmanı, ‘128 milyar dolar hesabını nasıl yaptıklarını bilmiyorum ve bu hesaba ulaşamıyorum’ Sen zaten ulaşamazsın senin dünyadan haberin yok. Adam malı götürmüş hesabı bilemiyorum diyor. Sen hesap bilmiyorsan ne arıyorsun cumhurbaşkanlığında? Erdoğan kendisine yağdanlık arıyor. Her söylediğini onaylayacak kişiler arıyorlar. Açıklama yaptıkça batıyorlar.”

“ERDOĞAN GRUP TOPLANTISI YAPAMADI”

(Lütfi Elvan’ın açıklamalarına) 128 milyar doların satıldığını Hazine ve Maliye Bakanı kabul ediyor. Tamamen açık ve şeffaf deniyor. Valla bilmiyoruz. Hadi bana söylemiyorsun ekonomi yazarlarına söyle. Hadi bana söylemiyorsun MHP genel başkanına söyle. Senin yandaşın ona söyle parayı şuraya harcadık diye. Devam ediyor ‘bilgi kirliliğinin ortadan kaldırılması açısından bu verilerin yayımlanmasında fayda görüyorum diyor. Tabii takdir merkez banaksının’ Beyefendi takdir MB’nın da siz MB’ye bir şey bırakmadınız ki. Parayı MB satmadı ki! ‘Satılan dövizler Hazine’nin MB’ndaki dövizleridir bir muhabir banka tarafından hazine adına piyasada satılmıştır’ E sen de Hazine ve Maliye Bakanı’sın kardeşim sen açıkla. Bu ne yapıyor? Kendini kurtarmaya çalışıyor. MB neden bundan kaçtı çünkü suça ortak olmak istemedi. ‘Alın kardeşim bir protokol yapalım parayı size verelim ne yaparsanız yapın bizi bulaştırmayın’ dedi. İşin Türkçesi budur. O nedenle yaptıkları açıklamaların tamamı tutarsız. O nedenle geçen hafta çarşamba günü bu soruya cevap bekler diye Erdoğan grup toplantısı yapamadı.

“128 MİLYAR DOLAR ARKA KAPIDAN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ”

Ülke çok sancılı bir dönemden geçiyor. Hepimiz bunu biliyoruz. Ekonomi ne yazık ki çöktü. Patates için insanlar kavga ediyor. Birbirlerini eziyorlar bir çuval patates alabilmek için. 21. yüzyılın Türkiyesi! Patates almak için insanlar birbirlerini eziyor! Yardım gelecek haberi geliyor insanlar gidiyor koşa koşa, saatlerce bekliyorlar. Beyefendi öyle bir yerde oturuyor ki vatandaşlı görmüyor. Sen aya gideceğine vatandaşın karnını doyur kardeşim! Bu ülkede görülmemiş bir şekilde 128 milyar dolar arka kapıdan birilerine peşkeş çekildi, Merkez Bankası devre dışı bırakılarak. Kime sattıkları kaça sattıkları belli değil. Hangi kur üzerinden sattıkları belli değil. Arka kapıdan kodamanlara sattılar. kim aldı bunları?”

“O KODOMANLARIN BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİZ”

Efendim halka verdik hanelerdedir diyor ya Canikli .Kardeşim halka sortuyorum çiftçiye, sanayiciye, KOBİ’ciye sordum sormadığım adam kalmadı vallahi billahi almadık diyorlar. Arka kapıdan veriyorsan zaten bunlara vermezsin. Eğer vatandaşlardan biri ben aldım diyorsa, çıkıp ‘Allah razı olsun, 128 milyar dolardan ben de aldım’ desin görelim. İktidar olacağız, o kodamanların burnundan o 128 milyar doları getireceğim.