Fenerbahçe kongresinde birinci raund bitti: Aziz Yıldırım stadı terk etti, Ali Koç son kez çağrı yaptı

Yayın tarihi: 8 Haziran 2024 Cumartesi 10:29 am - Güncelleme: 8 Haziran 2024 Cumartesi 6:04 pm

Fenerbahçe’de pazar günü yapılacak başkanlık seçimi öncesi kongre heyecanı başladı. Yarın devam edecek kongrede genel kurulu Ali Koç’un önerdiği Vefa Küçük yönetiyor. Birinci güne Aziz Yıldırım kongreyi terk etmesi damga vururken, Ali Koç’un seçim sonrası için ‘beyaz sayfa’ çağrısı dikkat etti. 

Fenerbahçe’de Ali Koç ve Aziz Yıldırım’ın aday olduğu başkanlık seçimi öncesinde kongre heyecanı başladı. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Ülker Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan genel kurula 46 bin 410 kongre üyesinin katılım hakkı bulunuyor.

Kongrede yarın ise Başkan ve Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Sicil Kurulu, Balotaj Kurulu ile Tarih, Müze ve Arşiv Kurulu üyelerinin seçimleri gerçekleştirilecek.

17:50 | BİRİNCİ GÜN SONA ERDİ

Koç’un ardından Divan’ı yöneten Vefa Küçük kongrede birinci günün sonlandığını duyurdu. Küçük adayların yönetim kurulu listelerini yarın saat 09:00’a kadar teslim etmesi gerektiği uyarısında bulundu.

16:30 | ALİ KOÇ’TAN AZİZ YILDIRIM’A  ÇAĞRI

Fenerbahçe Başkan Adayı Ali Koç kongrede seçim konuşması yaptı. Kongrede stadı terk eden rakibi Aziz Yıldırım’a seslenen Ali Koç “Ben söyleyemediklerimi Aziz Yıldırım’ın yüzüne bakarak söylemek istiyorum. Çok geç değil sayın başkan. Hadi istediğiniz yere çıkalım. Çıkalım derken televizyona, yemeğe değil… Bu size son çağrım” dedi.

Seçim sonrası için de konuşan Koç “Ne Aziz Yıldırım ne Ali Koç kendi yöntemleriyle 20 senedir kanser gibi yerleşmiş Anti – Fenerbahçe lobisiyle mücadele edemez. Başkanlık yapanlar böyle olursa camia kökünden ayrışır. Ben her şeye razıyım, her şeyi sineye çekmeye razıyım yeter ki Fenerbahçe menfaat sağlasın” ifadelerini kullandı.

Ali Koç’tan Aziz Yıldırım’a son çağrı: Çok geç değil…

16:00 | ALİ KOÇ VE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve yönetim kurulu, mali ve ibra yönden ibra edildi.

15:40: | ‘GELİR VE GİDER ARASINDAKİ FARK 34 MİLYON EURO ARTI’  

Kongrede söz alan Fenerbahçeli Erol Bilecik şu ifadeleri kullandı:

“Toplam 305 milyon euro’luk gelir ile muhtemelen Avrupa’da çok önemli bir yerimiz var. Türkiye’nin gelir bütçesinde en büyük spor kulübü olduğunu da memnuniyetle söylüyorum.

322 milyon euro’luk da bir giderimiz ortaya çıktı. Giderlerimizin gelirlerden yüksek olduğu ancak denk bir bütçe oluşturduğumuz görünmekte.

Gelir ve giderlerimiz arasındaki fark 34 milyon euro’luk bir artı vermiş durumda. Yalnız finansman giderleri, 42 milyon’luk finansman gideri, vergi ödemeleri ile sadece 12 milyon euro’luk bir zarar yazdığımızı görüyoruz. 612 milyon euro’luk bir borç alınan süreçte denk bir bütçe oluşturmayı başarabildik.”

13:30 | AZİZ YILDIRIM: ÇEKİLMEYECEĞİM, ÇEKİLMEK FALAN YOK

Divan Başkanı seçimine tepki göstererek Fenerbahçe kongresini terk eden Aziz Yıldırım, Ali Koç’la arasındaki ‘diyalogu’ anlattı. Yıldırım çekilmeyeceğini söyleyerek kongre üyelerine “Oy kullanın” çağrısında bulundu. Yıldırım kongreden neden çektiğini ise şöyle açıkladı: “Ali Bey bana diyor ki, ‘Gerekirse kavga edelim’… Kavgaların çıkacağını gördüğüm için gittim” ifadelerini kullandı.

Kongreyi terk eden Aziz Yıldırım: Çekilmeyeceğim

12:38 | KONUŞMA SÜRESİ 5 DAKİKAYLA SINIRLANDIRILDI

Kongreyi yöneten Divan Başkanı Vefa Küçük konuşma süresinin 5 dakikayla sınırlandırılmasını önerisini oylamaya sundu. Öneri kabul edildi.

12:18 | ACUN ILICALI: AZİZ YILDIRIM’A CEVABI ADALET VERECEK

Kongrede Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde yer alan Acun Ilıcalı söz aldı. Ilıcalı şu açıklamaları yaptı:

“Çok güzel bir takımın taraftarlarıyız. Bence birlik olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yok. Genç yaşta çok zor şeyler yaşadım, anne ve babamı genç yaşta kaybettim. Ondan sonra hayata tutunurken hep iyi şeyler düşündüm, Allah da bana hep daha fazlasını verdi. Kendi kariyerimde yaşamadığım mutluluk kalmadı. Bu dönemde beni en mutlu eden şeylerden biri Fenerbahçemiz’in başarısı oldu, iyi ki Fenerbahçeliyiz.

‘ALİ KOÇ’U TAKDİR ETMEMİ GEREKTİRİYOR’

Gördüğüm tablo, başkanımız Ali Koç’u takdir etmemi gerektiriyor. Onun geldiği Fenerbahçe’de 600 milyon euro borç, maaşlar ödenmiyor… Geldiğim Fenerbahçe’de ise kadrosu güçlü, 1 mağlubiyetle geçen bir sezon, adaletin olmadığı bir sezon, hep beraber burada buluşup bütün Türkiye’ye bu mesajı verdiğimiz bir sezon oldu. Şimdi sıra geldi şampiyonluğa…

‘AVRUPA ŞAMPİYONLUĞU HEDEFLEYEN FENERBAHÇE…’

Sevgili Mario Branco, hocamız, ben ve başkanımız güçlü Fenerbahçe, Avrupa şampiyonluğunu hedefleyen Fenerbahçe için kolları sıvamış durumdayız. Geleceğe bakmamız lazım, birlik olmamız lazım, çamur atmamamız lazım. Yarın öbür gün bu stadı Türkiye’nin en güzel atmosferine çevirelim, sizden rica ediyorum.

‘AZİZ YILDIRIM’A ADALET GEREKLİ CEVABI VERECEK’

Göreve davet edildikten sonra hakkımda atılmadık çamur kalmadı. İnsanlar demediğini bırakmadı, önemli değil. Sayın Aziz Yıldırım’ın hakkımdaki suçlamaları çok üzücü. Yıllarca dostluğumuz vardı, programıma konuk oldu, onu zor durumdayken hapiste ziyaret ettim, evine defalarca gittim. Amacım Fenerbahçeli, diğer başkan adayımıza destek olmaktı. Fenerbahçeliyim, başkan kimse onu destekliyorum. Bunun üzerine sayın Aziz Yıldırım bana çok ağır şeyler söyledi. Ben onlara cevap vermek istemiyorum, kendisini mahkemeye verdim zaten. Adalet gerekli cevabı verecek.

‘JOSE MOURİNHO ‘BANA NEDEN ÇAMUR ATILIYOR’ DİYE SORDU’

İnsanın namusuna şerefine iftira atmak, seçim kazanmaktan önemli olmamalı. Bir seçimi kazanmak için her yol mübah mı? Biz Fenerbahçeli değil miyiz? Biz kahrolalım, Aziz Yıldırım başkan olsun! Jose Mourinho, Aziz Yıldırım’ın yaptığı suçlamaları duymadı mı sanıyorsunuz? Yarın Mourinho’nun yüzüne nasıl bakacaksınız? ‘Açıktan komisyon aldı.’ diyorsunuz… Mourinho beni aradı, ‘Bana neden çamur atılıyor, anlamadım’ dedi.”

TEZAHÜRATA BAŞLADI

Acun Ilıcalı, “Birbirimize değil rakiplerimize korku salalım. Biz en büyüğüz” dedi ve “Fenerbahçe sen çok yaşa” diyerek tezahürata başladı. Acun Ilıcalı şöyle devam etti: “Başkanımız söz vermiyor ama ben veriyorum, burada dünyanın en büyük eğlencesini düzenleyeceğiz.

ILICALI’NIN KONUŞMASI KESİLDİ: JOSE MOURİNHO MU FATİH TERİM Mİ?

12:10 | AZİZ YILDIRIM AÇIKLAMA YAPACAK

Fenerbahçe kongresini terk eden Aziz Yıldırım saat 13:30’da ofisinde açıklama yapacak.

11:15 | AZİZ YILDIRIM KONGREYİ TERK ETTİ

Fenerbahçe kongresinde ilk gerginlik Aziz Yıldırım’ın genel kurulu terk etmesiyle sonuçlandı.

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım Divan Başkanı seçimine tepki göstererek kürsüye çıktı. Bu sırada Vefa Küçük, Yıldırım’a “Kürsü işgal edilmiştir, kürsüyü boşaltıyoruz” dedi. Yıldırım, Küçük’e “Ben konuşurum, sen oraya seçilmeden oturdun” diye yanıt verdi.

Küçük sonra Yıldırım’a 1 dakikalık konuşma hakkı verdi. Bu durum Yıldırım yanlısı kongre üyeleri tarafından protesto edildi. Söz alan Yıldırım ise kongreyi terk edeceğini açıkladı.

Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Sevgili Fenerbahçeliler, bir dakika beni dinleyin. Burada Fenerbahçe’ye yakışan bir seçim olmasını istiyoruz ama seçim başkanlığı seçimi gayri demokratik bir şekilde gerçekleşti. Ben buradan ayrılıyorum. Yarın oy atmaya geleceğim. Benim arkadaşlarımdan isteyen kalabilir.”

11:05 | FENERBAHÇE BORCU 307 MİLYON EURO

Fenerbahçe’nin borcu 307 milyon Euro olarak açıklandı.

11:02 | ‘SPONSORLUK GELİRLERİMİZ 47 MİLYON EURO’

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Burak Kızılhan “Sponsorluk gelirlerimiz 47 milyon euro oldu” dedi.

10:30 | GENEL KURULU ALİ KOÇ’UN ÖNERDİĞİ VEFA KÜÇÜK YÖNETECEK

Seçimli Genel Kurulu oylamayla Ali Koç’un önerdiği Vefa Küçük yönetmesine karar verildi. Oylama sonrası Ülker Stadyumu’nda Vefa Küçük tezahüratları yapıldı. Küçük tezahüratların durmaması üzerine “Sizlerin oylarıyla bugünkü seçimli genel kurulu yönetmek üzere görev aldık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sayın Şekip Mosturoğlu çok değerli bir kardeşimizdir. Bir oylama yapıldı, beni seçtiniz. O yüzden sükünete davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ