Fenerbahçe, Süper Lig’in son haftasında sahasında İstanbulspor’u ağırladı. Sarı lacivertliler sahadan 6-0’lık farklı bir galibiyetle ayrıldı ancak bu sonuç şampiyonluk için yeterli olmadı. Kanarya, 99 puanla sezonu ezeli rakibi Galatasaray’ın ardında ikinci sırada tamamladı.

Süper Lig’de şampiyonluk düğümü çözüldü. Geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, son haftada yeniden şampiyonluk umuduna tutundu.

Sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkan Fenerbahçe, sahadan 6-0’lık farklı skorla ayrıldı. Ancak Sarı lacivertliler bu sonuç yeterli olmadı. Konyaspor deplasmanında 3 puanı hanesine yazdıran Galatasaray, 102 puanla şampiyonluğunu ilan etti.

TRİBÜNLER TAKIMI COŞKUYLA DESTEKLEDİ

Maçın ilk düdüğünden son düdüğüne kadar takımını destekleyen Fenerbahçe taraftarı, Galatasaray’ın farkı açmasının ardından da futbolculara desteğini sürdürdü. Tribünler, her bir futbolcuya ayrı ayrı tezahürat yaptı. Sezon boyunca 99 puan toplayan teknik direktör İsmail Kartal’a da yoğun bir destek vardı.

BONUCCİ FUTBOLA KADIKÖY’DE VEDA ETTİ

Geçtiğimiz günlerde futbola veda etme kararı alan İtalyan yıldız Leonardo Bonucci, kariyerindeki son maça Kadıköy’de çıktı. Becao’nun yerine oyuna dahil olan Bonucci, taraftarın desteğiyle yeşil sahalarda son kez top koşturdu.

AZİZ YILDIRIM SESLERİ

Maçın ikinci yarısında stattaki bir grup taraftar, Aziz Yıldırım lehine tezahürat yaptı. Ancak maç devam ederken diğer taraftarların tepkisiyle tezahürat kısa süre sonra sona erdi. Bu dakikalardan itibaren tribünlerde herhangi bir protesto ya da Yıldırım lehine tezahürat yapılmadı.

CANLI | Maçtan önemli anlar şöyle:

1′ Maç başladı.

7′ GOOL | Edin Dzeko rakip oyuncun topa elle temasından kazanılan penaltıyı gole çevirdi: Fenerbahçe 1-0 öne geçti

15′ GOOL | Fenerbahçe takım halinde geldiği atakta Sebastian Szymanski’nin şutuyla farkı 2’ye çıkardı: Fenerbahçe 2-0 İstanbulspor

35′ GOOL | Tadic’in şutuyla Fenerbahçe bir kez daha ağları gördü! Fenerbahçe 3-0 İstanbulspor

İLK YARI SONA ERDİ | Fenerbahçe 3-0 İstanbulspor 

64′ Futbolu bırakma kararı alan İtalyan yıldız Leonardo Bonucci, Becao’nun yerine oyunda. Bonucci jübilesini Kadıköy çimlerinde yapıyor.

66′ GOOL | Osayi Samuel’in golüyle Fenerbahçe farkı 4’e çıkarıyor.

76′ GOOL |  Serdar Dursun’un şutunda top filelerle buluşuyor. Fenerbahçe farkı 5’e çıkardı.

78′ GOOL | 78. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Joshua King topu ağlara gönderdi: Fenerbahçe 6-0 İstanbulspor

MAÇ SONUCU | Fenerbahçe 3-0 İstanbulspor