Demokrasi Arenası | Zeydan Karalar’dan sel felaketi açıklaması: Suyun tahliyesi için 500 milyona ihtiyaç var

Yayın tarihi: 3 Ocak 2020 Cuma 9:17 pm - Güncelleme: 4 Ocak 2020 Cumartesi 12:10 am

Tele1 TV ekranlarında Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı ve izlenme rekorları kıran Demokrasi Arenası programına bu hafta Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu konuk oldu. 21.00’da başlayan program halkın katılımıyla Adana Seyhan Sular VIP Salonu’nda gerçekleşti.

Uğur Dündar’ın moderatörlüğünü yaptığı ‘Demokrasi Arenası’na konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’daki sel felaketine değindi. Karalar, böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için 500 milyona ihtiyaç olduğunu ifade etti.

‘BU YAĞMUR ASRIN FELAKETİYMİŞ’

Adana’daki sel felaketiyle ilgili konuşan Karalar, “Ben daha önce ’60 yıldır böyle yağmur görülmedi’ demiştim ama bu yağmur asrın felaketiymiş. En çok yağmur Yüreğir’e yağdı. İki Seyhan nehri kadar Adana’ya su aktı. Bütün belediyeler teyakkuzdaydı. Biz 75 vatandaşımızı kurtardık. Bizim maddi kaybımız 100 milyonun üstünde” dedi.

‘500 MİLYONA İHTİYAÇ VAR’

Bölge insanının mağdur olduğunu vurgulayan Karalar, “Biz yaraları sarmak için yanlarından ayrılmadık. Hem devlet hem de biz maddi desteğimizi sürdürüyoruz. Afet bölgesi ilan edilsin denildi. Bence halkın borçları silinmeli, faizler ertelenmelidir. Adana’ya 500 milyonluk bir yatırıma ihtiyaç var yağan yağmurun tahliye edilmesi için. Biz bu sorunu önümüzdeki sene halledeceğiz. Biz bu sorunu halletmek için birçok proje hazırladık sayın bakan da bize söz verdi yardımcı olmak için” ifadelerini kullandı.

‘YAPILAN HER ŞEYİ HALKIMIZA ANLATTIM’

Halkı bilgilendirmeye devam edeceklerini ifade eden Karalar, “Görevi devraldıktan sonra yapılan her şeyi halkımıza anlattım. Bizi bazen eleştiriyorlar ama biz farkımızı ortaya koymayalım mı? Bu harcamaların nereye gittiğini halka anlatmayalım mı?” dedi.

’46 KUYUYA SADECE KAPAK KONULMUŞ’

Kendisinden önceki yönetimin hizmet konusunda büyük yanlışlar yaptığını ifade eden Karalar, “76 mahallede kuyu açılacak ve oradan halka su verilecekti. İhaleye çıkıldı. 46 kuyuya sadece kapak konmuş ve yapılmış gibi gösterilmiş. Biz bunu ortaya çıkardık. Adana’nın 3’te 1’inde sağlıklı içme suyu yoksa bu ayıptır. Belediye millete hizmet etmek için vardır. Ben bu hizmeti yapmak için işçileri aldım. Biz halka daha iyi hizmet etmek için kolları sıvadık. Biz şehirde arıtılmadık su kaynağı bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.