Mansur Yavaş projelerini açıkladı… Ankara için İlk sözünü verdi

Yayın tarihi: 15 Ocak 2019 Salı 10:53 am - Güncelleme: 15 Ocak 2019 Salı 12:11 pm

TBMM’deki grup toplantısını iptal eden CHP lideri Kılıçdaroğlu partisinin Ankara adayı Mansur Yavaş’ı ve Ankara projelerini kamuoyunu tanıtıyor. Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını yapan Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet’in 100. yılında Ankara’yı Mansur Yavaş yönetecek. Ankara’nın kaderini değiştireceğiz” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ardından kürsüye çıkan Mansur Yavaş “Seçilirsem belediyede liyakat esasına göre hareket edeceğime ve kimseyi işinden etmeyeceğime söz veriyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:

En belalı konulardan birisi protokol meselesi, tek tek saymak yerine, protokolden olsun olmasın hepiniz hoşgeldiniz, onur ve şeref verdiniz.

Bu toplantıda 1 eksiğimiz var, sayın Levent Gök TBMM başkanvekili, çünkü o tarafsızlığı nedeniyle yasaya duyduğu saygı nedeniyle aramızda değil.

Güzel Ankara’yı konuşacağız, Ankara hepimizin göz ağrısı, Ankaralılar huzur içinde bir kentin sokaklarında gezsinler, tanımasalar bile birbirlerine selam versinler, herkesin rahat ve huzur içinde yaşadığı bir Ankara…

Atatürk, milli kurtuluş savaşını Ankara’da bir imece kültürü ile başlattı. Birlikte mücadele etmek, birlikte savaşmak, Ankara’nın başkent oluşunun özünde yatan felsefi budur. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, birlikte mücadele edeceğiz.

100. yılında inşallah sayın Mansur Yavaş Ankara’yı yönetecektir. Nasıl bir Ankara teslim alındı? Okuma-yazma oranının en düşük olduğu kentlerden birisi Ankara’ydı.

Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşları, Ankara’yı başkent ilan ettiklerinden sonra dünyanın ilk planlı başkentlerinden birisi olarak tarihi geçti.

“Ankara’yı Ankara yaptılar. O bozkırı yemyeşil bir Ankara yaptılar. Yemyeşil bir Ankara’ya dönüştüren o yıllarda çaba harcayan bütün Ankaralı büyükleri selamla ve saygıyla anıyoruz. Bozkırı yeşilliğe dönüştüren o dönemin kahramanları, bugün beton Ankara ile bir beton ormanı ile karşılaşmamızı asla düşünmüyorlardı. Onlar güzel bir Ankara’yı sürekli kılmak istiyorlardı. Ama olmadı bu. Bir beton ormanıyla karşı karşıyayız. Ama bunu değiştireceğiz. Bunu kiminle değiştireceğiz? Bir kişiyle değiştireceğiz. Bir kişinin iradesiyle, kararlılığıyla değiştireceğiz. O kişinin adı Mansur Yavaş.

Ben gittiğim her yerde belediye başkan arkadaşlarımdan üç şey isterim.

Bir, hiç kimsenin emeğiyle oynamayacağız. Ankara Büyükşehir’de veya diğer belediyelerde çalışan herkesin iş güvencesi sayın Yavaş olacak. Herkesin aşına ve işine saygı gösterilecektir.

İki; biz sosyal demokratlar, her kuruşun hesabını millete vermeyi onurlu görev kabul ederiz. Sayın Mansur Yavaş, harcadığı her kuruşun hesabını millete verecek.

Ve üç; hiç kimseyi ama hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Sayın Mansur Yavaş da aynı politikayı güdüyor. Hangi partiden olursa olsun, hangi kimlikten olursa olsun insansa, sorunları varsa o sorunları çözmek bizim boynumuzun borcudur. Biz insanımızı seviyoruz.

TRUMP’A TEPKİ

(Trump’ın sözleri) Bir sokak kabadayısının diliyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hiç kimse tehdit edemez.

ASKERİ FABRİKANIN SATILMASI

Şimdi sıra neye geldi? Askeri fabrikaları satmaya geldi. Sakarya’da, 1975 yılında kurulan tank palet fabrikası şimdi satılıyor. Özelleştirme adı altında birilerine peşkeş çekiliyor. Bu fabrikada fırtına obüsleri yapıldı. Leopar tankları bu fabrikada onarılıyor. Eğer bu fabrika verimlilik açısından değerlendirilecekse en verimli üçüncü fabrika. Dünya sıralamasında Sakarya’daki tank palet fabrikası 5’inci sırada geliyor. Eğer yeniden böyle bir fabrika kuracaksak 20 milyar dolar. Şimdi kalkıyorsunuz bunu satıyorsunuz.

Cumhurbaşkanı çıkmış hem de Sakarya’da ‘Özelleştirmiyoruz, BMC’ye devrediyoruz’ diyor. Devlet adamı halkına yalan söylememelidir. Yalancıdan devlet adamı olmaz.

Bakın 19 Aralık 2018’de Resmi Gazete’de yayımlandı. 20’sinde yayımlandı. Gelen tepkiler üzerine sarayda oturan kibir abidesi şu açıklamayı yapıyor. “Burada yapılan iş, özelleştirme de değildir. Özelleştirme farklı bir şey. İşletme haklarının belli süreler, kısıtlamalar dahilinde BMC’ye devredilmesidir. Olay budur” diyor. BMC’ye devrediyoruz diyor. Kimlerindir BMC onu da gayet iyi biliyorsunuz.

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı; Özelleştirme kapsam ve programına alınmasına; e hani diyordun özelleştirme değil. Devam ediyor; özelleştirme uygulamasının işletme hakkının verilmesi yöntemiyle gerçekleşmesi ve 25 yıl olarak belirlenmesine, özelleştirme işlemleri tamamlanıncaya kadar fabrikanın MSB, tarafından işletilmesine devam edilmesine; özelleştirme işlemi tamamlanıncaya kadar.

Bereket yazmış kararname var elimizde. Olmasa yarın çark edecek. Devam ediyor; 31.12.2019 tarihine kadar tamamlanmasına karar verilmiştir. Yazdığına mı inanalım, konuştuğuna mı inanalım? Ayıp değil mi? Bu salonda binlerce kişi var. Eğer bu ülkede milliyetçilik diye bir kavram varsa, vatan sevgisi diye bir kavram varsa, bayram vatan diye bir sevgi varsa; hiçbir devlet kendi askeri fabrikalarını yabancılara peşkeş çekmez. Hani bir fabrikayı satabilirsin, tekstil, boya fabrikasını satabilirsin. Askeri fabrika ya, 20 milyar dolarlık askeri fabrika. Şimdi, 9 soru soruyorum.

Bir, fabrikanın özelleştirmesi için değer tespiti yapılmış mı? İki, komisyon bir değer tespiti yapmışsa bu değer kaç paradır? Üç, özelleştirme işlemleri için ihale komisyonları oluşturulmuş mudur? Dört, ihale yapılmış mıdır? Yapıldıysa ne zaman nerede yapılmıştır? Ne zaman ilana çıktınız? Beş, ihaleye kaç firma teklif vermiştir? Verilen teklifler nelerdir? Altı, ihaleyi alan şirkete üretim ve satış garantisi verilmiş midir? Yedi, fabrikada çalışan askeri personel özelleştirmeden sonra çalışmaya devam edecek midir? Askerlerimiz ihaleyi alan Katar şirketinin emrine mi çalışacaktır?

İlk kez türkiye Cumhuriyeti tarihinde yabancılar emrinde bizim askerler çalışacaklar eğer bu olursa. Sekiz, tank palet yapacak olan BMC şirketinin yüzde 49,9’u Katarlılara kaça satıldı? Size bedava verildiği söylenen uçan saray ile bu ihalenin bir bağlantısı var mı? Dokuz, bu özelleştirmede bir ihale yapılmadıysa bunun sebebi nedir? Hangi kanun size bu yetkiyi veriyor? Bu 9 sorunun cevabını bekliyorum. Saraydaki kibir abidesinden de, sözcülerinden de, Milli Savunma Bakanı’ndan da bekliyorum.

YSK AÇIKLAMASI

Diyorlar ki, efendim YSK’ya güvenmiyorsanız seçimlere girmeyin diyorlar. Biz YSK’ya güvenmiyoruz. Ama seçimlere katılan milyonlara güveniyoruz, halkımıza güveniyoruz.

Bizim belediye başkanlarımız, namuslu, dürüst ve adaletli olacaklar. Pozitif ayrımcılığı fakir fukaradan başlatacaklar. Ama fakir fukaraya yardım yaparken yoksulluğunu teşhir etmeyecekler. Bunu Mansur Yavaş da yapacak. İnanıyorum, sayın Mansur Yavaş beş yıl içerisinde Ankara’yı dünyanın merkezi haline getirecek. Konuşulan, turist çeken bir Ankara haline getirecek.”

MANSUR YAVAŞ KÜRSÜDE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının ardından Mansur Yavaş kürsüye gelerek konuşma yapıyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise şunları söyledi:

Bizler kavgaya çatışmaya husumete gelmiyoruz. Kardeşliğimizi pekiştirmeye, huzurlu ve sağlıklı kent haline dönüştürmeye geliyoruz. Nefret dilini kendimizden uzak tutacağız. Bizler 31 mart akşamı seçimi kazandığımızda kendimizi zafer kazanmış saymayacağız. Bu savaş değil ki. Kim olura olsun karşımızdakini bütün kimliklerden bağımsızı sadece insan olarak görüceğiz.

Ben kimsenin ekmeğiyle oynamayacağım. Hizmeti ihtiyaç ve aciliyet sırasına göre dağıtacağız. Kendisi yüksek olan ruhu olmayan binalar oldu. Maalesef şehrimiz insanlara değil araçlara göre planlandı.Yardımları yaparken kameralarla gitmeyeceğiz.

Hiç bir ihtiyaç sahibini rencide etmeyeceğiz. Yatay mimariyi özendirip sağlıklı şehirler planlıyoruz. Ankara’yı betona değil, yeşile boğacağız.İşsizliğin azalması için gerekli hamleleri yaparken diğer yandan turizmde çeşitliliği arttırmayı planlıyoruz.

Kadınlara emeklilere gençlere çocuklara yaşlılara engellilere huzurlu ve mutlu yaşayabilecekleri Ankara vaat ediyoruz.

Tarımı destekleyeceğiz, üretici ve alıcıyı buluşturacağız. Belediye başkanlığı belediye başkanlığı yapacak, kulübü de sizler yöneteceksiniz. Lisansı amatör sporcu olarak sporun tüm çeşitlerin destekleyeceği bir yapıyı oluşturacağız