Çankaya’ya aday olan İrfan Değirmenci: Beraber kazanacağız, beraber yöneteceğiz

Yayın tarihi: 29 Şubat 2024 Perşembe 9:31 am - Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe 9:31 am

İrfan Değirmenci Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Çankaya adayı oldu. 31 mart 2024 yerel seçimleri için yola çıktıklarını belirten Değirmenci “Başka bir hayat mümkün. Dayatılanlara rıza göstermeye mecbur değiliz” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kaldı. İrfan Değirmenci, TİP’ten Ankara’nın Çankaya ilçesi için aday oldu.

Çankaya’ya aday olan Değirmenci, çalışmalarını hedeflerini ve projelerini TELE1’e anlattı. Değirmenci, projelerini şöyle sıraladı;

İMECE YAŞAM MERKEZLERİ

“Toplumun yaşam maliyetini azaltmak ve temel kamusal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak üzere, ekonomik temelde bir dayanışma ve sosyal destek birimi olarak, her mahallede / semtte (yerelin mekansal durumu ve nüfusun büyüklüğüne göre) İmece Yaşam Merkezleri kurulacaktır.”

MAHALLE MECLİSLERİ

“Belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz yerel iktidar yetkilerini her mahallede / semtte (yerelin mekansal durumu ve nüfusun büyüklüğüne göre) oluşturulacak Mahalle Meclisleri ile paylaşacaktır. Kararlar öncelikle bu mahalle meclislerinde alınacaktır. Meclisler bünyesinde kadın, yaşlı, genç, engelli ve çocuk alt meclisleri oluşturulacaktır. Meclis yönetimi seçim yoluyla belirlenecektir. Muhtarlar meclisin doğal üyesi, belediye meclis üyelerimiz ise gözlemci üyesi olacaktır. Böylece halk – muhtar – belediye meclis üyesi – başkan arasında yetki paylaşımı sağlanacak ve iletişim güçlenecektir.”

SEMT VETERİNER VE BAKIM KLİNİKLERİ

“Sokakta yaşayan hayvanların aşılama, kısırlaştırma, bakım, tedavi, takip ve sahiplendirme hizmetleri için her mahallede / semtte (yerelin mekansal durumu ve hayvan popülasyonun büyüklüğüne göre) semt veteriner ve bakım klinikleri kurulacaktır. Bu bakımevlerinden, sahipli evcil hayvanları olan yurttaşlarımız da uygun fiyata hizmet alabilecektir. Hayvan bakım evlerinde yeterli sayıda ve nitelikte belediye personeli ile yarı-zamanlı öğrenci istihdamı sağlanacaktır.”

HAYVANLAR İÇİN MAMA ÜRETİMİ

“Belediye işletmelerinden ve tesislerinden, kentteki otellerden, işletmelerden ve kamu kurumlarından temin edilen artan ancak bayatlamamış ürünlerden hayvan maması üretilecek ve mamalar öncelikle semt bakımevlerinde ve barınaklarda kullanılacaktır.”

TEMEL İHTİYAÇLARIN KAMUSAL TEMİNİ İÇİN KOOPERATİFLER

“Toplumun ulaşım, barınma, gıda, su, iletişim gibi temel ihtiyaçlarının ücretsiz veya düşük bedellerle karşılanabilmesi için şu kooperatifler oluşturulacaktır.”

YAŞAMA ORTAK KATILIM MÜDÜRLÜĞÜ

“Farklı cinsiyete, dile, inanca ve kimliğe sahip veya kamusal hizmetlere ve istihdama erişimde güçlük çeken grupların yaşama ortak katılımını temin edebilmek için politikaları geliştirmek ve uygulamak üzere Belediye Başkanlığı bünyesinde Yaşama Ortak Katılım Müdürlüğü oluşturulacaktır.”

ADİL KENTSEL DÖNÜŞÜM

Ömrü dolan yapıların, altyapısı yetersiz olan alanların dönüşümünü destekleyeceğiz. Ancak yalnızca bina dönüşümünü değil mekansal dönüşümü esas alacağız. Parsel ölçeğinde değil ada ölçeğinde bir dönüşüm gerçekleştireceğiz. Böylece, yoğunluk artışına gitmeden, kente ilave yük getirmeyeceğiz. Müteahhitler kâr edecek diye metrekareleriniz küçülmeyecek. 5 yıl içinde her mahallede örnek birer kentsel dönüşüm uygulaması gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

KENT BELLEĞİ VE AKADEMİSİ

“Kent Belleği Müzesi açılacak, kente dair tüm yayınlar müze kütüphanesinde arşivlenecek, kütüphane 7/24 açık olacaktır. Müze konferans salonu ise tüm bilimsel ve akademik etkinlikler için ücretsiz olarak kullanılabilecek. Kente dair her türlü akademik ve bilimsel araştırmalara araştırma bursu, Ankara’daki üniversitelerde görev yapan akademisyenlere ve eğitim gören öğrencilere ulusal ve uluslararası toplantılara katılım için seyahat bursu, kentte gerçekleştirilecek tüm akademik ve bilimsel etkinliklere ayni ve nakdi destek sağlanacak.”

ÇANKAYA MOBİL

“İnternet ve iletişim teknolojilerini en etkin biçimde kullanmayı amaçlıyoruz. Bu platformu doğrudan katılım, şeffaflık ve hesap verebilirlik açılarından olanak olarak görüyoruz. Çankaya mobil ile yurttaşlar etkinliklerden haberdar olacak, kendi etkinliklerini geliştirebilecek, randevu alabilecek ve dahası pek çok sürece doğrudan katılım olanağına sahip olacak. Toplantılar sistem üzerinden canlı yayınlanacak, sorular ve öneriler çevrim içi ortamlarda senkron ya da asenkron biçimde değerlendirilecek.”

BİLİM MÜZESİ

“Özellikle ilk-orta eğitim seviyesindeki çocuklar/gençlerde bilimsel farkındalığın ve eleştirel düşünmenin gelişebilmesi için içerisinde bilim tarihi, önemli bilim insanları ve buluşlarına ait objeler/görseller barındıran ve Üniversite İşbirlikleri ile periyodik olarak düzenlenecek kurslar ve atölyelerde hem teorik hem de uygulamalı bir şekilde yurttaşları bilimle buluşturacak bir müzenin varlığı elzemdir. Müze ziyareti tamamen ücretsiz olacak ve öncelikli olarak Çankaya olacak şekilde Ankara’daki tüm ilk-orta öğretim kurumlarının dönemlik programları içerisinde, en az bir defa ziyaret edeceği bir merkez olarak hizmet edecektir. Bu müze aynı zamanda üniversite öğrencilerine de yarı-zamanlı çalışma olanağı yaratacaktır.”

 

Kaynak: TELE1