Çankaya’da ‘İklim Çevre ve Çocuk’ şenliği

Yayın tarihi: 11 Eylül 2019 Çarşamba 12:56 pm - Güncelleme: 11 Eylül 2019 Çarşamba 12:59 pm

İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği, Çankaya Belediyesi kreşlerinde eğitim alan çocukların katılımıyla 21 Eylül’de Kuğulupark’ta gerçekleşecek.

Çankaya Belediyesi, ortaklarından olduğu, Avrupa Komisyonu tarafından HORIZON 2020 kapsamında desteklenen Doğa Temelli Çözümler konulu görünürlük faaliyetleri dâhilinde çerçevesinde İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği düzenleyecek. İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği, Çankaya Belediyesi kreşlerinde eğitim alan çocukların ve ebeveynlerinin katılımıyla 21 Eylül’de Kuğulupark’ta gerçekleşecek.

 

Çankaya Belediyesi’nden çocuklara yaz kampı

 

İklim krizinin Ankara’da ve Çankaya’da etkilerini azaltmaya yönelik iklim değişikliği ile uyum ve mücadele stratejisi doğrultusunda, iklim çevre enerji alanında bir dizi projeyi hayata geçiren Çankaya Belediyesi, uluslararası alandaki gelişmeleri takip ederek gündeme gelen yerel strateji dokümanlarını kendi çalışmalarının temel çıkış noktası olarak uyguluyor.

Birleşmiş Milletler, “İklim Hareketi Zirvesi”ne Ankara göndermesi

Çankaya Belediyesi, düzenleyeceği Şenlik’te iklim, enerji ve sağlıklı çevreler alanındaki çalışmalarını ve söz konusu projelerin çıktılarını görünür kılmayı amaçlıyor. Projenin, çocukların gözüyle iklim meselesine dair çözümler bulmayı hedeflediği Şenlik, ABD’nin New York Kentinde, 23-25 Eylül 2019 tarihlerinde toplanacak Birleşmiş Milletler, “İklim Hareketi Zirvesi 2019” toplantısına denk gelmesi açısından da önem taşıyor.

 

Çankaya Belediyesi 40 bin sokak hayvanını tedavi etti

 

Zirvenin ve iklim tartışmalarının gündemde olacağı bir dönemde, Çankayalı Çocukların iklim ve çevre alanındaki duyarlılıklarını öne çıkaracak İklim, Çevre ve Çocuk Şenliği, kamuoyuna daha yaşanabilir bir çevre için mesajlar verecek. Şenlikte, iklim ve çevre, geri kazanım ve su atölyeleri yanında yürüyen ağaçlar, canbazlar, yarışmalar ve oyunlarla hızla değişen iklim sorununa farkındalık yaratması amaçlanıyor.