‘Canım Kardeşim’ filminin başrol oyuncusundan yıllar sonra gelen Armağan Çağlayan itirafı

Yayın tarihi: 25 Nisan 2021 Pazar 11:52 am - Güncelleme: 25 Nisan 2021 Pazar 12:58 pm

“Canım Kardeşim” filminin çocuk başrolü Kahraman Kıral, ilk filmi ‘Evlat’ın seçmelerinde kendisiyle birlikte son ikiye kalan oyuncunun Armağan Çağlayan olduğunu söyledi.

Yeşilçam sinemasının kült filmlerinden “Canım Kardeşim”in çocuk yıldızı Kahraman Kıral, oyunculuk serüvenini anlattı.

Hürriyet’ten Eda Solmaz’ın haberine göre, Kahraman Kıral, ilk filmi “Evlat”ın seçmelerinde kendisiyle birlikte son ikiye kalan çocuk oyuncunun Armağan Çağlayan olduğunu söyledi.

“DİĞER ÇOCUĞUN ARMAĞAN ÇAĞLAYAN OLDUĞUNU ÖĞRENDİM”

Kıral’ın röportajından öne çıkanlar şöyle:

“1972 yılında, 8 yaşındaydım. Hürriyet Gazetesi’nde bir filmde oynaması için çocuk oyuncu aranıyor ilanı çıkmıştı. Sosyal ortamlarda biraz rol yapan bir yanım olduğu için ailem, bu ilanı görünce ‘İster misin’ diye sordu. Ardından Fatma Girik, Murat Soydan ve Erkem Bora’nın yer aldığı ‘Evlat’ filminin seçmelerine katıldım. Birçok çocuk arasında son ikiye kaldım. Birkaç sene önce diğer çocuğun Armağan Çağlayan olduğunu öğrendim. Kısa bir çekim yaptılar, ardından da filme seçildim. Şimdi çocuklar pedagoglarla hazırlanıyor. 70’lerde bir anda kendimizi setin ortasında buluyorduk.’”

“OSCAR’A ADAY GÖSTERİLİRDİ”

“Başrollerini Halit Akçatepe ve Tarık Akan’ın paylaştığı, Ertem Eğilmez’in yönettiği 1973 yapımı “Canım Kardeşim” filmi oyuncu için ayrı bir yerdir. Filmde kanser hastası bir çocuğu canlandıran Kıral, “Canım Kardeşim”in vizyona girdiğinde neredeyse hiç gişe yapmadığını söylüyor: “Filmin şanssızlığı şuydu; Ertem Eğilmez o zamana kadar böyle bir film yapmamıştı. Tarık Akan’ın da hiç böyle bir rolü olmamıştı. Tarık Abi, yakışıklılığıyla salon jönüydü. Böyle sosyal bir filme girişmek herkes için çok yeniydi. Türk sineması için de… 15 sene sonra değeri anlaşıldı. Belki o dönem çok gişe yapmadı ama insanlar şimdi izlediklerinde ağlıyor, değer veriyor. Birçok insanın duygularına dokunduk. Bugün böyle bir film yapılsa yabancı dalda Oscar adayı gösterilir.”