Canikli’den Davutoğlu’na ‘FETÖ borsası’ davası

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 7:08 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 7:08 pm

Gelecek Partisi Lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’li Nurettin Canikli’nin FETÖ’den el konulan şirketlerden para ve rant transferi yaptığını iddia etti. Davutoğlu’na iddiaları sebebiyle tazminat davası açan Canikli, suç duyurusunda da bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin TMSF’ye aktarılan FETÖ’ye ait şirketler üzerinden yolsuzluk yaptığını iddia etti.

Davutoğlu’ndan Erdoğan’a: Hesap vermeye hazır olacak

Davutoğlu, 22 Temmuz’da Twitter hesabından Giresun İl Kongresi’nde yaptığı bir konuşmanın video paylaştı. Davutoğlu videoda, “Bakın bir adreste 15 şirket kurdurup, FETÖ borsası üzerinden rantlar elde ettiği söyleniyor. Giresun’a sahip çıkması gereken siyasetçiler Giresun’a değil FETÖ borsasına sahip çıkıyor” ifadelerini kullandı.

 


AKP’li Canikli, Twitter hesabı üzerinden Davutoğlu’na suç duyurusunda bulunup tazminat davası açtığını bildirdi. Canikli, Twitter hesabından suç duyurusu ve davaya ilişkin dilekçesini paylaştı. İddiaları reddeden Canikli’nin dilekçesi şöyle: