Canikli şikayetçi oldu, Barış Atay’a ‘Rabia Naz’ fezlekesi

Yayın tarihi: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 11:28 am - Güncelleme: 7 Temmuz 2021 Çarşamba 11:28 am

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Barış Atay hakkında dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle fezleke hazırlandı. Hazırlanan fezlekede Atay’ın AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’ye iftira attığı öne sürüldü.

Nurettin Canikli’nin avukatı tarafından hazırlanan dilekçede Barış Atay’ın 23 Mayıs 2019 tarihinde Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Rabia Naz Vatan’ın Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde hayatını kaybetmesine ilişkin söylediği sözlere yer verildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Barış Atay’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezlekede şu ifadeler kullanıldı:

“Şikayet edilen 27. Dönem Barış Atay Mengüllüoğlu’nun 23/05/2019 tarihinde TBMM bünyesinde yaptığı basın toplantısında müştekiye yönelik “… hak arayışında olan bir babadan bahsediyoruz ki bu babayı ısrarla konuşturmayan, bir yıldır kurumlar arasında gidip gelmesine sebep olan ve akıl hastası yaftası yapıştırılan, akıl hastanesine yatırmaya çalışılan organize bir çeteden bahsediyoruz demek çok fazla olmayacaktır. Bu olayın içinde belediye başkanı var, belediye başkanının yeğeni var, AKP Milletvekili Nurettin Canikli var.” şeklinde beyanda bulunmak suretiyle iftira suçunu işlediği, adı geçen isnat olunan suçun yasal unsurları itibariyle oluştuğu anlaşıldığından şikayet edilen 27. dönem Milletvekili Barış Atay Mengüllüoğlu hakkında Anayasanın 83. maddesine istinaden dokunulmazlığının kaldırılması talebinde bulunulması gerektiği kanaatine varılmıştır”

“ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ”

Konuyla ilgili TELE1’e konuşan Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, Meclis’te yapılan basın açıklamasının ardından Nurettin Canikli’nin avukatı Cebrail Çetinkaya dava süreci başlattığını söyledi. Şaban Vatan, “Cebrail Çetinkaya fezleke talep etmiş. Ben Barış Bey ile de görüştüm. Bu bizim için bir problem değil. Demek ki rahatsız oluyorlar, olsunlar. Sonuna kadar davamızın da söylediklerimizin de arkasında olacağız. Benim bu konuyla ilgili görüşüm şudur: Rabia Naz’ın ardındaki 3 yıllık süreçte bir adım atılmazken babası olarak adalet aradığım için nezarete atıldım. Gazeteciler de nezarete atıldı. Sosyal medyada tepki gösteren yurttaşlara soruşturma açıldı, Metin Cihan olayı gündem yaptığı için hakkında soruşturma başlatıldı. Sonunda da Barış Atay ile ilgili böyle bir şey yaptılar. Kendi suçluluklarını bastırmaya çalışıyorlar. Asla taviz vermiyoruz”

NE OLMUŞTU?

13 Nisan 2018’de Giresun’a bağlı Eynesil ilçesinde evlerinin önünde yaralı bulunan Rabia Naz Vatan, hastaneye kaldırılmış ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Rabia Naz’ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu tarafından iki rapor hazırlandı. Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedilmişti. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını, yaralı olarak evin önüne bırakıldığını ve kızının ölümüne neden olan aracı da Eynesil ilçesinin AKP’li eski belediye başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığını iddia ediyor.