Candan kardeşler hakkındaki soruşturmanın detayları ortaya çıktı

Yayın tarihi: 14 Kasım 2023 Salı 5:42 pm - Güncelleme: 14 Kasım 2023 Salı 5:46 pm

Suç örgütüne üye olma ve kara para aklama suçlamalarıyla gözaltına alınan fenomenler Nihal Candan ve Bahar Candan’a ilişkin soruşturmanın 2020 yılında başladığı ve ikilinin 6 ay önce tutuklanan Onur A. ile ilişkileri olduğu öne sürüldü.

Daha önce katıldıkları yarışmalarla tanınan sosyal medya fenomenleri Bahar Candan ve avukat ablası Nihal Candan ‘suç örgütüne üye olma’ ve ‘suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama’ iddiasıyla gözaltına alındı. Candan kardeşlerin tutuklanması gündem olurken olayın detayları ortaya çıktı.

SORUŞTURMA 2020’DE BAŞLADI

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2020’de gelen ihbarlar üzerine soruşturma başlattı. İstanbul’da “gümrükten hacizli otomobil getirerek yarı fiyata satıyoruz” yalanıyla birçok kişiyi dolandıran Eren K.’nın liderliğini yaptığı şebeke, polis ekiplerince düzenlenen baskınla çökertildi. Şebekenin elde ettiği paralarla Tokat’ta hayvan yetiştiriciliği yaptığı iddia edildi. Operasyonda 275 büyükbaş, 473 de küçükbaş hayvan ele geçirildi. 24 kişi gözaltına alınırken şebekenin yaptığı vurgunun 90 milyon lira olduğu kaydedildi. Olayla ilgili 29 şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, adliyeye sevk edilen 24 şüpheli tutuklandı.

İKİNCİ OPERASYON GEÇTİĞİMİZ MAYIS AYINDA YAPILDI

24 kişinin tutuklandığı olayın ardından soruşturma dosyası kapanmadı. Yapılan çalışmaların ardından şebekenin devamı olduğu iddia edilen Onur A.’nın liderlik ettiği bir grup takibe alındı. Elde edilen bilgilere göre, şüphelilerin, devlet kurumlarından ihale yoluyla sözde ucuza araç alıp, ağlarına düşürdükleri kişilere ucuz araç satışı yaparak güven kazandıklarını, bu yöntemle araç talepleri alarak “Ön ödeme” adıyla para topladıklarını tespit etti. 13 kişiden yaklaşık 10 milyon lira toplayan şüphelilerin ihalede sorun olduğu gerekçesi ile mağdurlara geri ödeme yapmayarak araç teslimi sağlamadıkları belirlendi. 3 Mayıs 2023’de Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından düzenlenen operasyonda Onur A. ‘nında aralarında olduğu 6 kişi gözaltına alındı. Bu operasyonda da 5 kişi tutuklandı.

Hakkında soruşturma başlatılan Bahar Candan avukat olmaya karar verdi

CANDAN KARDEŞLER LÜKS RESTORANTLARDA TANITIM YAPTILAR

Soruşturmanın ikinci ayağında tutuklanan şüphelilerin ardından Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine soruşturmanın devamı sürdürüldü. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri yaptığı çalışmalarda tutuklanan Onur A. ile ilgili önemli detaylara ulaşıldı. Polisin elde ettiği bilgilere göre, Onur A., tuzağına düşürmek için çağırdığı müştekileri lüks restoranlarda yemek vererek sözde satışını yapacağı araçların tanıtımını yaptı. Bu tanıtımlarda da iddialara göre arkadaşları olan Bahar Candan ile Nihal Candan’da katıldı. Sosyal medya fenomenlerinin katılımıyla, müşterilere güven sağlamanın amaçlandığı iddia edildi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’n sürdürdüğü soruşturma kapsamında, Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler İstanbul’da, Hacı İsrafi Sağlam’da Kars’ta gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sürdüğü öğrenildi. Şüpheliler için savcılıktan ek gözetim izni alındığı belirtilirken, şüphelilerin sorgularına hastanede yapılan sağlık kontrollerinin ardından devam edilecek. (DHA)

Nihal Candan ve Bahar Candan gözaltına alındı