Canan Karatay’dan dikkat çeken çay uyarısı

Yayın tarihi: 3 Şubat 2019 Pazar 9:05 am - Güncelleme: 3 Şubat 2019 Pazar 9:05 am

Canan Karatay, yemekten sonra içilen çayın zararlı olduğunu belirterek “Ben çaya karşı değilim. Ama yemek yedikten sonra hemen içilmemelidir. 4 saat sonra içilmelidir. Hemen içilmeli kronik kansızlık sebebidir” dedi.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Habertürk TV’nin konuğu oldu. Hülya Hülya Hökenek’in sorularını yanıtlayan Prof. Karatay, “Kolesterol diye bir hastalık yok. Kolesterolü çıkaran hekimler değil ilaç firmalarıdır. İyi kolesterol, kötü kolesterol diye bir şey yok. Kolesterolden korkmayın. Kolesterolü olan hanımlar ve beyler daha uzun yaşıyorlar” dedi. Karatay, tehlikeli olanın kolesterol değil, trigliseri olduğunu söyledi. Karatay, mevsiminde yetişen sebzelerin tüketilmesi gerektiğine işaret edekek “Kışın patlıcan tüketmeyin” diye konuştu. Karatay’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

YEMEKTEN HEMEN SONRA İÇİLEN ÇAY KRONİK KANSIZLIK SEBEBİDİR

Yumurta, yoğurt, süt, fındık, fıstık çok önemli. İlle marketten bir şey almak mecburiyetinde değiliz. Çay yeni çıkmış bir alışkanlıktır. Geçmişte böyle bir şey yoktu. Seneler önce kahve içilirdi. Ben çaya karşı değilim. Ama yemek yedikten sonra hemen içilmemelidir. 4 saat sonra içilmelidir. Hemen içilmeli kronik kansızlık sebebidir. Demir eksikliğine yol açar.