Canan Karatay: Şırdan dolması çok önemli ama…

Yayın tarihi: 14 Mart 2019 Perşembe 10:12 pm - Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe 10:12 pm

Adana’da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali başladı. Festivale katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kentin yöresel lezzetlerinden “şırdan dolması”nın çok önemli olduğunu ancak içerdiği pirinç nedeniyle az tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Adana Valiliği’nin Güney Adana Kalkınma Programı 2018-2023 Eylem Planı kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Adana’da ilk kez düzenlenen Sağlık Festivali, Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı.

Fuar alanında dolaşan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kentin ünlü yöresel lezzetlerinden şırdan hakkında değerlendirmede bulundu. Karatay, “Şırdan çok güzel ama içine pirinç konuluyor. Çok az tüketilebilir. Şırdan çok önemli” dedi. Doğal yağların kilo verdirdiğini de aktaran Karatay “Çok yağlı yemekler yenebilir çünkü yağ kilo verdirir. Yağ bilinenin aksine kilo aldırmaz. Rafine şeker, rafine un, rafine trans yağlar kilo aldırır. Hakiki tereyağı, kuyruk yağı, soğuk sıkım zeytinyağı kilo aldırmaz, karaciğer yağı giderir, Alzheimer önler, kalp hastalığını önler, kanı sulandırır” diye konuştu.