Canan Karatay önerince alay etmişlerdi, tereyağlı kahve lüks mekanların vazgeçilmezi oldu

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 8:05 am - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 10:58 am

Prof. Dr. Canan Karatay “Kahveye tereyağı koymak her derde deva” dediği dönemde çok sayıda insan alay etmişti, bazı uzmanlar da karşı çıkmıştı. Fakat artık tereyağlı kahve lüks mekanların vazgeçilmezi oldu.

Prof. Dr. Canan Karatay “Kahveye tereyağı koymak her derde deva” deyince bir çok uzman kendisini eleştiri yağmuruna tutmuştu. Ancak aradan geçen sürede bakış açısı değişti. Artık sosyetik mekanlarda bardağı 300 liraya tereyağlı kahve satılıyor. Yapılan son araştırmalarda tereyağının kalp-damar hastalıkları, felç ve Tip 2 diyabet riskini azalttığını gösterince tereyağlı kahve moda oldu.

Sabah’ta yer alan habere göre; Bodrum’un en lüks otellerinin birinin menüsünde yer alan ve bardağı 300 liraya satılan tereyağlı kahve büyük ilgi görüyor. Bunu gören diğer işletmeciler de bu ilginç lezzeti kendi mekanlarına taşımaya başladı.

TEREYAĞLI KAHVE NASIL YAPILIR?

Aslında özel bir yapım şekli bulunmamaktadır. Tek yapmanız gereken kahveye bir kaşık tereyağı veya hindistan cevizi yağı eklemek. Tabi kullandığımız tereyağının da köy tereyağı olması gerekiyor. Günde bir iki fincan tereyağlı kahve içmek hem direnci artıyor hem de kilo vermeye yardımcı oluyor.

Canan Karatay’dan önemli uyarı! Vücuda girerse DNA’yı bozar