Canan Kaftancıoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’nu hedef alan İYİ Partili Yılmaz’a yanıt

Yayın tarihi: 18 Eylül 2023 Pazartesi 11:00 am - Güncelleme: 18 Eylül 2023 Pazartesi 11:00 am

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları, kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar” diyerek seçimin kaybedilmesini Kılıçdaroğlu’na bağlayan İYİ Partili Bilge Yılmaz’a yanıt verdi.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla cumhurbaşkanlığı seçiminin faturasını CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu’na kesti. Yılmaz paylaşımında şu ifadelere verdi:

Kolay kazanılacak bir seçimi yanlış strateji yüzünden kaybettik. Peki bu strateji neden yanlış inşa edildi? Aslında cevap çok basit. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve etrafındaki çıkar grupları, kendi geleceklerini milletimizin menfaatlerinin önüne koyarak kendi çarklarını döndürecek şekilde ittifakı tasarladılar. Süreç dürüst ve şeffaf bir şekilde yürütülmedi. Son düzlükte ortakların yapıcı onerlilerini reddeden bir tek adam dayatmasıyla ardı ardına hatalar yapıldı. Ve seçim AK Parti’ye adeta hediye edildi.

“HANGİ ÇIKAR GRUBUNUN PARÇASI OLDUĞUMU AÇIKLAMANIZI İSTEMEK HAKKIM”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan İYİ Partili Yılmaz’a yanıt ise gecikmedi. Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Görev alsaydı ekonominin düzlüğe çıkması konusunda büyük katkıları olacağına inandığım Bilge Hoca, tanıdığım kadarıyla elinde somut bir veri olmadan yorum yapmayacak bir nosyondan geliyor.
Bilge Hocam; Kılıçdaroğlu’nun etrafındaki kişilerden biri olarak; ‘hangi çıkar grubunun’ parçası olduğumu açıklamanızı istemek de bireysel hakkım diye düşünüyorum” dedi.

Kaftancıoğlu’ndan Özel’e gönderme: Kardeşim önce kendinizi değiştirin