Canan Kaftancıoğlu kararına AKP’den ilk yorum

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 7:08 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 7:08 pm

Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na açılan beş davadan üçünü onaması ile ilgili AKP’den ilk yorum geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik,  “Bu dosyanın içini ne ben bilirim ne de Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasetçileri bilir. Daha karar yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyadan cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi suçlamaya başladılar. Bu mesele dosyanın içini benim bilmediğim gibi kendilerinin de bilmediği bir mesele” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MKYK’sında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na 5 ayrı suçtan verilen 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 gün olan bölümünü onaması hakkında görüşünü açıkladı.

Dosyanın içeriğini bilmediğini söyleyen Çelik, aynı şekilde CHP’li siyasetçilerin de bilmediğini iddia etti. Çelik’in açıklamaları şöyle:

“Bu dosyanın içini ne ben bilirim ne de Cumhuriyet Halk Partisi’nin siyasetçileri bilir. Daha karar yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyadan cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, partimizi suçlamaya başladılar. Bu mesele dosyanın içini benim bilmediğim gibi kendilerinin de bilmediği bir mesele. Dolayısı ile sadece siyasi taraf kimlikle ele alınan bir mesele. Hukukçular çıksınlar görüşlerini söylesinler. Bazıları yargı kararını beğenir, bazıları beğenmez. Ama şöyle bir adete döndü bu iş ne zaman bir yargı kararı çıksa hemen cumhurbaşkanımızı hedef gösterecek, AKP’yi hedef gösterecek, Cumhur İttifak’ını hedef gösterecek kabinemizi hedef gösterecek şekle sokuyorlar. Bu mantıksız bir şey.”

“Nihayetinde ilk okuduğuma göre Yargıtay bazı davalarla ilgili verilen kararı bozmuş diğerlerini de onamış. Buna bakmak lazım. Neyi neye göre bozmuş, neyi neye göre onamış? O konuda değerlendirmek lazım. Şimdi her konuda bizi, cumhurbaşkanımızı yargının verdiği kararın arkasındaki irade olarak etiketliyorlar, ondan sonra da bizden kendimizi yargının yerine koyarak bir tutum almamızı bekliyorlar. Dolayısı ile o yargı kararını herkes kendisi değerlendirsin. Herkes dosyaya bakarak değerlendirsin. Dosyayı ben bilmiyorum, onlar da bilmiyor. Bu tartışma hukukçuların yürüteceği bir tartışma. Ne kadar ceza almış ne kadar yatmış benim değerlendirmem söz konusu değil.”

Kılıçdaroğlu’nun çağrısı üzerine vekiller CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanmaya başladı!