Canan Kaftancıoğlu hakkında soruşturma açıldı

Yayın tarihi: 23 Nisan 2020 Perşembe 5:13 pm - Güncelleme: 23 Nisan 2020 Perşembe 5:56 pm

Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanması iddiasıyla ilgili CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açıldı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflanmasıyla ilgili soruşturmanın genişletildiği öğrenildi.

Savcılık soruşturma başlattı. CHP’li başkandan ‘Fahrettin Altun’un evinin fotoğrafı çekildi’ iddialarına yanıt

DHA’nın haberine göre, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun’un evinin fotoğraflarını çektiği iddia edilen CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş hakkında “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Soruşturmanın genişletilerek sürdürüldüğü, elde edilecek delilere göre yeniden değerlendirileceği kaydedildi.

CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da dün sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Özçağdaş’a destekte bulunmuştu. Bunun üzerine Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç Kaftancıoğlu hakkında “suçu ve suçluyu övme, suça teşvik” iddiasıyla yaptığı suç duyurusu üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yeni bir soruşturma başlattı.

HEM DAVA HEM ERİŞİM ENGELİ

Cumhuriyet gazetesinin Berat Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergahında arazi aldığına yönelik haberine dava açıldı. Fahrettin Altun’un arazisine yaptığı iddia edilen kaçak donatılar haberine ise hem dava açıldı hem erişim engeli getirildi.

Berat Albayrak ve Fahrettin Altun haberlerine hem dava hem erişim engeli!

CHP’DEN SAAT DETAYI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İstanbul Kuzguncuk’ta Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden bir arazi kiraladığı ve bu araziye kaçak yapılar yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ekipleri, mahalle halkının şikayeti üzerine kaçak yapıları yıktı.

CHP’li Engin Özkoç ise Fahrettin Altun’un aldığı arsanın belgesini göstererek, “Bütün ihalelerde saatleri yazıldığı halde Altun’un kendi bahçesine kattığı devlete ait arazinin saati belli değil. niye başkası girmesin diye, niye o alanı o kullansın diye” dedi.

Engin Özkoç belgelerle ispat etti: Fahrettin Altun’un ‘kaçak arazisinde’ saat detayı

‘MAHALLEYİ PİRE BASMAKTAN KURTARMIŞTIK’

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’ta kiraladığı evinin bahçesinde izinsiz olarak yaptırdığı yol, şömine ve çardak gibi yapılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından yıkılmıştı. Altun’un eşi, Kuzguncuktaki evlerinin bahçesinde yaptıkları yapıları, “Mahalleyi pire basmaktan kurtardık” sözleriyle savunmuştu.

İBB yıkmıştı… Fahrettin Altun’un eşi böyle savundu: Mahalleyi pire basmaktan kurtardık