Canan Güllü: Burada hayal dağıtmayacaklar, hayat dağıtacaklar

Yayın tarihi: 20 Mart 2021 Cumartesi 7:02 pm - Güncelleme: 20 Mart 2021 Cumartesi 7:06 pm

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Hafta Sonu Ana Haber’in bugünkü konuğu; Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü oldu. Güllü, Cumhurbaşkanlığı kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi hakkında konuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Türkiye, İstanbul Sözleşmesi’nden tek taraflı çekildi. Bunun üzerine kadınlar, kamuoyu ve siyasiler karara sert tepki gösterdi. Kararı protesto etmek için kadınlar yurdun dört bir yanında eylem yapıyor. 

Güllü, feshedildiğine inanmadığını ve gazetede yayımlanan kararın hükümsüz olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı’nın böyle bir yetkisi olmadığını ifade eden Güllü, Parlamento’ya böyle bir kararın gitmediğini belirtti. İstanbul Sözleşmesi’nin hala yürürlükte olduğunu belirten Güllü, bu feshedilişin, kadına şiddeti ve tacizi daha da artıracağını söyledi.

Güllü şunları söyledi:

“Bu manevra sayın Berat Albayrak’ın giderken “At izi it izine karışacak” sözlerinin tam da günü ve zamanını gösterdi bize. Bugün gerçekten hukuğun, hukuksuzluğun, adaletin, adaletsizliğin, yoksulluğun, ekonomik durumun, koronavirüsün hepimize yaşam hakkı sağlamadığı bu dönemde sokaklarda bulduk yine kendimizi. Türkiye, kadın mücadelesinin en yüksek derecede olduğu ülkedir. Hiçbir şey biz bitti demediğimiz sürece de bitmeyecektir. Burada hayal dağıtmayacaklar, hayat dağıtacaklar.”