Çanakkale’deki yangın felaketi kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2023 Perşembe 8:51 am - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 Perşembe 11:38 am

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı Çanakkale‘de 3 gündür devam eden yangının kontrol altına alındığını söyledi. Felaketinin bilançosu havadan yapılan çekimle gözler önüne serildi.

Çanakkale merkeze bağlı Damyeri mevkiinde önceki gün başlayan yangın 3’üncü günde kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı 4 bin 80 hektar alanın yangından etkilendiğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale’deki orman yangını felaketiyle ilgili şu ifadeleri kullandı:

“48 saat dolmadan yangını kontrol altına aldık. Can kaybının olmaması tek tesellimiz. Yangından etkilenen alanla ilgili bir çalışma yapıldı. 2 bin 650 hektarlık ormanlık alan olmak üzere 4 bin 80 hektarın etkilenmesi söz konusu.

10 uçak ve 38 helikopter ile müdahale edildi. Uçaklarımız 208 sorti yaptı. İHA’lar bizim gözümüz ve kulağımız onlar bizim yangınla mücadelemizin en önemli unsurumuz. 24 saat boyunca havadalardı. 290 kara aracı kullanıldı. 3 bin 174 personel de yine sahada mücadele etti.

Kapatılan kara yolları ve boğaz trafiğe açılıyor.

Eskişehir’de çıkan yangında yine yoğun bir mücadeleyle kontrol altına alındı. Ülkemizde herhangi bir yangın söz konusu değil.”

11 KÖY BOŞALTILDI

Herhangi can ve mal kaybı yaşanmaması adına, yangının tehdit ettiği yerleşim birimlerinde olası en kötü senaryoya karşı her türlü tedbir amaçlı 337 hanenin bulunduğu ve bin 251 vatandaşın yaşadığı 11 köy tahliye edildi. Bu köylerden Ulupınar köyünde 5 beş ev Yağcılar köyünde de 4 ev hasar görmüş vaziyette.

YANGINDAN ETKİLENEN YURTTAŞLAR TEDAVİ ALTINDA

Köylerden ilk etapta kronik hastalığı olan yaşlı vatandaşlar olmak üzere yaklaşık 83 kişi hastanelere sevk edildi. Bunlardan sadece kronik hastalığı olan 8’i müşahede altında tutuluyor. Vatandaşların hayati tehlikesi bulunmuyor.

88 HAYVAN ÖLDÜ

Bölgede 85’i küçükbaş 3’ü büyükbaş olmak üzere toplam 88 hayvan öldü. Ayrıca 10 ahır yandı.

ELEKTRİK KESİNTİSİ DEVAM EDİYOR

Yangın bölgesinde 5 trafo, 3 köy ve 265 abonede elektrik kesintisinin devam ettiği belirtildi. Yangında 95 kişi dumandan etkilenirken, 8 vatandaşın tedavisinin sürdüğü açıklandı.

Çanakkale’de mücadele sürerken Gelibolu’da da yangın çıktı!