Çanakkale’de deprem! İstanbul’dan da hissedildi

Yayın tarihi: 4 Mart 2024 Pazartesi 9:40 pm - Güncelleme: 4 Mart 2024 Pazartesi 11:39 pm

Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Meydana gelen deprem İstanbul’dan da hissedildi.

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde saat 21.38’de 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre yerin 10.44 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem İstanbul’da da hissedildi.

 

Kandilli’den yapılan açıklamada ise depremin merkez üssünün Çanakkale’nin Yenice ilçesi olduğu belirtildi. Kandilli de depremin büyüklüğünü 4.9 olarak ölçtü.

HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, merkezüssü Çanakkale Yenice olan depremi Bursa’nın Nilüfer ilçesinde hisseden bir yurttaşın deprem sırasında korkudan ikinci kattan atladığını bildirdi. Koca ikinci kattan atlayan yurttaşın ağır yaralandığını duyurdu. Koca’nın açıklamaları şöyle:

“Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde, Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun.”

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin Çanakkale Yenice merkezli olduğunu belirterek, “Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur.” ifadelerini kullandı.

Yerlikaya’nın açıklamaları şöyle:

“Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

İMAMOĞLU’NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da hissedilen depremle ilgili yaptığı açıklamada, “İstanbul’da da hissedilen Çanakkale merkezli 4.9 şiddetindeki depremden etkilenen tüm bölgelere geçmiş olsun. Şu ana kadar herhangi olumsuz bir durum bilgisi mevcut değil, takipteyiz” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZLUK TESPİT EDİLEMEDİ

İstanbul Valisi Davut Gül depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını belirtti. Davutgül’ün açıklamaları şöyle:

“AFAD verilerine göre, #Çanakkale #Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir #deprem meydana gelmiştir. Deprem, #İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun.”

ÇANAKKALE VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valiliği de depremin ardından bir açıklama yayınladı. Valilikten yapılan açıklamalarda ilk belirlemelere göre olumsuz bir durum söz konusu değil.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Bugün (Pazartesi) saat 21:38’de Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup alınan ilk bilgilere ve yapılan taramalara göre ilimizde herhangi bir olumsuz durum olmamıştır. Geçmiş olsun dileklerimizle kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

 

“OTURDUĞUMUZ YERDEN ZIPLATTI”

Çanakkale Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar deprem sonrası bağlandığı TRT Haber’de yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Çok kısa sürdü ama çok şiddetli hissettik, adeta oturduğumuz yerden zıplattı. Vatandaşımız sokağa inmiş vaziyette. Merkezimizde ve köylerimizde bize gelen olumsuz bir ihbar yok” ifadelerini kullandı.

ÖVGÜN AHMET ERCAN: YENİCE YENİ BİR DEPREME GEBEDİR

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin merkez üssü olan bölgenin 6.8 ile 7.4 arasındaki büyüklükte bir depreme gebe olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan şu ifadeleri kullandı:

“Bursa, M. Kemalpaşa, Ulubat, Manyas, Gönen üzerinden Yenice’ye sarkan Kuzey Anadolu Kırığının en güney kolu Edremit kırığıyla Akçay batısında birleşerek Bababurnu’na uzanmaktadır. Bu kırık üzerinde 1964 Manyas, 1964 Gönen, 1953 M7,2 depremleri olmuştur.

Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Bugün Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık M6,8 ile M7,4 arasında bir depreme gebedir.”

Kaynak: TELE1