Çanakkale’de bir orman yangını daha! Kontrol altına alındı

Yayın tarihi: 20 Haziran 2024 Perşembe 2:13 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 4:22 pm

Çanakkale’nin Ecebat ilçesinde çıkan ve 24 saatte söndürülebilen yangının ardından bu kez de Ezine’de tarım arazisinde yangın çıktı. Bozuk orman alanında çıkan yangın kontrol altına alındı.

Çanakkale’de bir orman yangını daha çıktı. Eceabat ilçesine bağlı Kumköy mevkiinde 18 Haziran’da çıkan orman yangınını 24 saatin sonunda söndürülebildi.

Bu kez de Ezine ilçesine bağlı Kumburun yakınlarında saat 13.30 sıralarında tarım arazisinde başladı. Alevler rüzgarın da etkisiyle yayılarak bozuk orman alanına sıçradı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sonrası kontrol altına alındı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Orman Bölge Müdürü Enver Demirci ile olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı. Vali Aktaş, yaptığı açıklamada, Eceabat ilçesinde büyük bir alanda etkili olan yangını hatırlattı. Vatandaşların yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesinin çok büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Aktaş, “Herhangi bir yangın fark edilmesi durumunda 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunulması gerekmektedir.” dedi.

Köylülerin de destek verdiği ekipler, yangını havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alarak soğutma çalışması yaptı.

Orman yangınlarında son durum! Bakan Yumaklı’dan açıklama

Çanakkale’de 24 saattir süren orman yangını kontrol altına alındı! 575 hektarlık alan zarar gördü

Kaynak: DHA