Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Yayın tarihi: 2 Nisan 2022 Cumartesi 8:45 am - Güncelleme: 2 Nisan 2022 Cumartesi 8:45 am

Çanakkale’de belediye ait rehabilitasyon merkezinde aç kalan pitbulların birbirini parçalama olaylarına ilişkin soruşturmada Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay görevden uzaklaştırıldı.

Çanakkale’de geçtiğimiz gün 2 köpeğin parçalanarak diğer pitbullar tarafından yenmesi ve ertesi gün de başka bir köpeğin ölmesi görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Çanakkale Valiliği soruşturma sonucunda Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. Valilikten konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana gelen ve kamuoyuna yansıyan olayı soruşturmak için İçişleri Bakanlığımızca Mülkiye Başmüfettişleri görevlendirilmiştir. Soruşturmanın selameti açısından, soruşturmayı yürüten Mülkiye Başmüfettişleri tarafından, Çanakkale Belediyesi Hayvan Bakım Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet İrfan Mutluay ve Veteriner Müdür Vekili Mustafa Cesur, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 138. Maddesi uyarınca 01.04.2022 tarihinden itibaren görevlerinden uzaklaştırılmıştır.”

CHP’li Tüfekçioğlu görevden alındı! Bilecik’te yeniden seçim yapılacak