Can Öz, ‘2 Temmuz’u anlattı: Yalnızca babamın ağladığını izledim

Yayın tarihi: 2 Temmuz 2021 Cuma 2:05 pm - Güncelleme: 2 Temmuz 2021 Cuma 2:05 pm

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün oğlu Can Öz, babasının 2 Temmuz’da katliam yapılan Madımak Oteli’ne davet edildiğini ancak gidemediğini belirterek, “Babamın ağladığını o gün ikinci defa gördüm; bir daha da görmedim zaten” dedi.

Sivas’ta 2 Temmuz 1993’te radikal İslamcılar tarafından Madımak Oteli’nde 33 aydın ile 2 otel görevlisi yakılarak katledildi. Katliamın üzerinden 28 yıl geçti. Katliamda hayatını kaybedenler bugün çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün oğlu Can Öz de sosyal medya hesabından babasının 2 Temmuz’da katliam yapılan Madımak Oteli’ne davet edildiğini ancak gidemediğini belirtti. Öz, 2 Temmuz’u şöyle anlattı:

“2 Temmuz doğum günüm. Ve 2 Temmuz 1993 Cuma günü, 13 yaşımı bitiriyorum, evdeyim, babam Erdal Öz Madımak adında bir otele davet edilmiş, neden hala bilmiyorum, gitmemiş veya gidememiş. Akşam evde pasta kesilir diye umuyorum, gerçi beklemiyorum; bizim ailede kimse kendi doğum gününü önemsemezdi ve ben de öyle alışmıştım ama hazır gidememiş babam da, belki ailecek bir güzel pasta keseriz, belki bir iki hediyeler gelir.

Babamın ağladığını hayatımda ilk defa 6 ay önce, Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü haberini aldığımda görmüştüm; o gün ikinci defa gördüm; bir daha da görmedim zaten. Ancak ben yalnızca babamın ağladığını izledim. Bugün yaşayan onca çocuk ebeveynlerinin cayır cayır yandıklarına, buna engel olması gereken yetkililerin de bu katliamı neredeyse patlamış mısır yiyerek film izler gibi izlediklerine canlı yayında şahit oldular. İşte bu tür öfkeler ömür boyu sizi bırakmıyor. Failler ve o failleri allayıp pullayanlar, alkışlayanlar; emin olun sizi de bırakmayacak. Cehenneme kadar yolunuz var.”

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz

TIKLAYIN – Katliama ‘katliam’ demeden yüzleşme olmaz!