Can Dündar’ın itirazı reddedildi

Yayın tarihi: 21 Ekim 2020 Çarşamba 5:37 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2020 Çarşamba 5:59 pm

MİT TIR’ları davasında 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay’ca bozulan gazeteci Can Dündar’ın kaçak sayılması ve mal varlıklarına el konulması kararına avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz üst mahkemece reddedildi.

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin habere Cumhuriyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar’ın kaçak sayılmasına ve mal varlıklarına el konulması kararına avukatı aracılığıyla yaptığı itiraz üst mahkemece reddedildi.

Dündar’ın avukatı Abbas Yalçın, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce 7 Ekim 2020 tarihli duruşmada müvekkilinin kaçak sayılmasına ve menkul ve gayrimenkullerine el konulmasına ilişkin karara itirazda bulunmuştu. İtirazı değerlendiren üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi dün verdiği kararla bu itirazı reddetti. Mahkeme, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “kararının usul ve yasaya uygun olduğuna” oybirliğiyle karar verdi.

NE OLMUŞTU?

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin habere Cumhuriyet Gazetesi’nde Genel Yayın Yönetmeni olduğu dönemde yer verdiği gerekçesiyle çarptırıldığı 5 yıl 10 ay hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan Can Dündar’ın yargılandığı davaya gitmemesi durumunda kaçak sayılarak tüm mallarına el konulmasına karar verilmişti.

“İNSANIN ASIL ‘EV’İ YURDUDUR, 82 MİLYON YURTTAŞ O BÜYÜK EVİ KAYBETMEK ÜZEREYİZ”

Dündar, sosyal medya hesabından kararla ilgili , “İnsanın asıl ‘ev’i yurdudur. Biz 82 milyon yurttaş, asıl o büyük evi karanlıkta kaybetmek üzereyiz. Şu anda her evden daha önemli bu…” ifadesini kullanmıştı.

Gazeteci Can Dündar’ın mal varlığına el konulması kararı