Can Dündar: Mahkemenin dört dakikada aldığı bu karar bizim 40 yıllık emeğimiz

Yayın tarihi: 17 Eylül 2020 Perşembe 8:19 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2020 Perşembe 8:31 pm

Gazeteci Can Dündar, hakkında verilen ‘mahkemeye gitmemesi durumunda kaçak sayılarak tüm mallarına el konulması’na kararıyla ilgili, “Eşimin ve benim üzerime kayıtlı bir evimiz bir de yazlığımız var. Ha birde rahmetli babamdan kalan annemin yalnız oturduğu bir ev. Mahkemenin 4 dakika aldığı bu karar bizim 40 yıllık emeğimiz” dedi.

Gazeteci Can Dündar, hakkında verilen mahkemeye gitmemesi durumunda kaçak sayılarak tüm mallarına el konulmasına kararını Artı TV’de değerlendirdi.

Gazetecilikte 40. yılını doldurduğunu anlatan Dündar, “Eşimin ve benim üzerime kayıtlı bir evimiz bir de yazlığımız var. Ha birde rahmetli babamdan kalan annemin yalnız oturduğu bir. Şubat ayındaki duruşmayı apar topar öne alan 14. Ağır Ceza Mahkemesi bugün duruşmaya gelmem için çağrı yapmış. Gelmezsem tüm mal varlığımıza tedbir konulacağını ilan etmiş. Mahkemenin 4 dakika aldığı bu karar bizim 40 yıllık emeğimiz” ifadesini kullandı.

“AKP MUHALİFLERİNİ YA MEZARDA İSTİYOR YA DA HAPİSTE”

Hala Gezi’den Cumhuriyet davsasına, MİT TIR’larından Özgür Gündem’e kadar birçok sayıda davası olduğunu hatırlatan Dündar, şöyle devam etti:

“Ancak hakkımda verilmiş hiçbir mahkumiyet kararı yok. Hükûmetin illegal operasyonunu, yolsuzluk dosyasını sergilediğim için iki defa işten atıldım. Haksızca yargılandım, defalarca tutuklandım, hapis yattım. Tahliye edildikten sonra defalarca Türkiye’ye geri döndüm, kendimi savundum. Ancak adliyeye önünde uğradığım silahlı saldırı sonrası tetikçinin salıverilip kahraman muamelesi görünce iktidarın asıl niyetini anladım. AKP muhaliflerini mümkünse mezarda olmazsa hapiste istiyor. İkisinde de olmayanlar ya sustu ya da hayatını ortaya hak mücadelesine devam ediyor.

“HALKIN YÜZYILLIK EMEĞİNİ TÜKETMİŞ BU İKTİDAR BİZİM EVİMİZE GÖZ DİKMEKTEN ÇEKİNMEYECEK ELBETTE”

“Savcıların talimatla dava açtığı, yargıçların emirle hüküm kestiği adalete teslim olmamı istiyorlar. Yoksa mallarına el koyarız diyorlar. Bu halkın yüzyıllık emeğini tüketmiş, ormanını, gölünü, geyiğini, cumhuriyetin kurumlarını satmış bir iktidar bizim evimize göz dikmekten çekinmeyecek elbette. Bize düşen doğru bildiğimizi inançla, inatla söylemeye devam etmektir son nefesimize kadar.”

NE  OLMUŞTU?

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Can Dündar’ın taşınır, taşınmaz mal varlığı ile banka hesaplarının tamamına el konulması için süreç başlattı.

Can Dündar’ın tüm mal varlığına el konuluyor…