Can Candan yeniden Boğaziçi Üniversitesi’nde!

Yayın tarihi: 8 Nisan 2022 Cuma 6:24 pm - Güncelleme: 8 Nisan 2022 Cuma 6:24 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı Boğaziçi Üniversitesi Rektörü İnci tarafından görevine son verilen Can Candan’ın üniversiteye geri döndü. Mahkeme kararı ile Boğaziçi’ne dönen Candan’ın kadroya yeniden İnci’nin  imzasıyla dahil edildi.

Boğaziçi Üniversitesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevine atanmış rektör  Mehmet Naci İnci son verdi. Candan, yargıya giderek yürütme durdurma kararı aldı. Atanmış rektörün imzasıyla görevine son verilen Candan yine atanmış rektörün imzasıyla Boğaziçi kadrosuna geri döndü.

“NACİ İNCİ İMZALI YAZIYLA TEKRAR ATANMIŞIM”

Candan, bugün sosyal medya hesabından “Size iyi bir haberim var” başlığıyla paylaşım yaptı. Candan, paylaşımında, “İstanbul Bölge İdare Mahkemesi’nin 16 Şubat 2022 tarihli yürütmenin durdurulması kararı sonucu 16 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere görevime tekrar atanmışım. (4 Nisan 2022 tarihli, Naci İnci imzalı yazı)” dedi.

“HAK YERİNİ BULDU”

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin her gün rektörlük binasına sırtlarını dönerek yaptıkları eylem 315’inci, atamalara karşı direniş ise 460’ıncı gününe girdi

“Sizlere basının hâlen alınmadığı, çevresinde polisin ağır silahlarla devriye gezdiği, her köşesinin kameralarla, özel güvenlik güçleri ve sivil polislerce denetlenmeye çalışıldığı, girişlerine yüksek demir parmaklıkların yerleştirildiği kampüsümüzden sesleniyoruz” denilen akademisyenlerin açıklamasında şunlar kaydedildi:

“Bu haftaya bizleri sevindiren, bir yılı aşkın süredir kararlılıkla sürdürdüğümüz mücadelemize güç katan önemli bir haberle başlamak istiyoruz. Hak yerini buldu ve sevgili meslektaşımız Can Candan, olması gerektiği gibi görevine geri döndü. Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Film Çalışmaları Programı öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı arkadaşımız Can Candan, 16 Temmuz 2021’de Naci İnci tarafından mesnetsiz iddialarla ve hukuksuz bir şekilde görevinden alınmıştı. Israrlı bir hukuk mücadelesi sonucunda üst mahkemenin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, 4 Nisan Pazartesi günü değerli hocamız Can Candan’ın görevine resmen tekrar atandığını öğrendik. Can Hoca’mızın öğrencilerinin devam eden mağduriyetlerinin son bulması için bu dönem vermekte olduğu derslerinin resmi olarak tanınmasını talep ediyoruz.”

Mahkeme, Boğaziçi öğrencilerinin telefon ve bilgisayarlarını vermeyi reddetti!