Can Atalay’ın memleketi Amasya’da eylem: Millet iradesine saygı duyun!

Yayın tarihi: 17 Haziran 2023 Cumartesi 4:40 pm - Güncelleme: 17 Haziran 2023 Cumartesi 7:14 pm

Gezi Parkı davası nedeniyle bir yılı aşkın süredir Silivri’de tutuklu bulunan avukat Can Atalay için memleketi Amasya’da dün bir eylem düzenlendi.

Mazbatasını almasına rağmen hala tahliye edilmeyen TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için memleketi Amasya’da basın açıklaması düzenlendi. Amasya Demokrasi Platformu’nun adına basın açıklamasını okuyan Avukat Kemal Aytaç, Atalay’a özgürlük çağrısında bulundu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın da katıldığı eylemde konuşan Basın Konsey Başkanı Pınar Türenç “Can Atalay dün yaptığı mücadelesini bugün Meclis’te yapmak zorunda” dedi.

Avukatlar Vakfı Başkanı Uğur Yetimoğlu ise Atalay’ın tutukluluk halinin siyasi değil hukuki bir konu olduğunu belirtti. Prof. Dr. Süheyl Batum ise “Milletin iradesi vardır. Can Atalay tutuksuz yargılanmalıdır” ifadelerini kullandı.

TİP Milletvekili Can Atalay: Meclis’teki yemin törenini akşam haberlerinde izledim

‘MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Eylemde avukat C. Erdem Türem, Atalay’ın kaleme aldığı mektubu okudu. Mektupta şu ifadelere yer verildi: “Cumhuriyet 250 yıllık modernleşme tarihinin en önemli kazanımıdır. Bugün Cumhuriyeti savunmak için dahi onu demokratikleştirmek zorunluluğu ile karşı karşıyayız. Anayasanın, anayasallığın, hukuk devletinin ve demokrasinin mevcut kazanımlarını koruyacak; eşitliğin, özgürlüğün ve adaletin eksiksiz en şanlı giysisi ile memlekette hüküm sürmesini mutlaka kazanacağız. Silivri’den selamlar.”

Hukuksuzluk devam ediyor! Milletvekili seçilen Can Atalay hala tutuklu