Can Atalay’ın avukatlarından AYM kararına uymayan mahkeme üyeleri için suç duyurusu!

Yayın tarihi: 3 Kasım 2023 Cuma 11:01 pm - Güncelleme: 3 Kasım 2023 Cuma 11:02 pm

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay‘ın avukatları, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) kararına uymayan mahkeme üyeleri için Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) suç duyurusunda bulundu.

Seçimlerde TİP Hatay Milletvekili seçilen Gezi Parkı davası tutuklusu avukat Can Atalay’ın başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi (AYM), 25 Ekim’de verdiği kararda; “seçilme ve siyasi faaliyette bulunma” ve “kişi hürriyeti ve güvenliği” hakkının ihlal edildiğine hükmetti.

Ayrıca Atalay’ın tahliyesine de karar verilerek dosya, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Dosya, buradan da heyet yerine yalnızca Mahkeme Başkanı’nın imzasıyla Yargıtay 3’üncü Dairesi’ne gönderildi.

Gelişmeler üzerine Can Atalay’ın avukatları Fikret İlkiz, Evren İşler, Yalçın Deniz Özen ve Akçay Taşçı, AYM kararına uymadıkları gerekçesiyle İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti hakkında bugün HSK’ya suç duyurusunda bulundu Avukatların dilekçesinde, heyet hakkında disiplin soruşturması başlatılarak “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” ve “görevi kötüye kullanma” suçlarından dava açılması istendi.

TİP’ten Yılmaz Tunç’a Can Atalay tepkisi