Can Atalay’ın annesi: Tatile gidecek sanıyordum meğerse Soma’ya gidiyormuş

Yayın tarihi: 12 Aralık 2023 Salı 1:26 am - Güncelleme: 12 Aralık 2023 Salı 1:29 am

Gezi Davası tutuklusu Can Atalay‘ın annesi oğlunu anlattı. Atalay, “Tatile gidecek sanıyordum meğerse Soma’ya gidiyormuş.” dedi.

TİP’ten milletvekili seçilen Can Atalay yargı kararına rağmen halen cezaevinde tutuluyor. TELE1’e konuk olan Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay oğlunu ve yargı sürecini anlattı. Hukuksuzluklara dikkat çeken anne Atalay, “Hayatımız Silivri yollarında geçiyor” dedi.

Anne Şükran Atalay Merdan Yanardağ’ın sunduğu 5. Boyut programında şu ifadeleri kullandı:

“Savcılık makamından tanık gösterilen karakol komiseri Can Atalay müvekkillerini gelip ziyaret eder sonra karakoldan döner diyordu. Sahada görev yapan komiser ise toplumsal olaylarda Can’ın gerginlik olduğunda araya girdiğini ve yatıştırdığını söyledi. Bunlar hep tanıklar. Bir kötülüğünü görmedik dediler. Hayatımız Silivri yollarında geçiyor. İddianameyi Fetullahçılar hazırladı. Yıllar sonra kıymetlendirildi. İddianamede beni en çok acıtan şey Ali İsmail Korkmaz’a tekme atan bir polisin müşteki olması. Can’ın neler yaptığını toplum biliyor. Hak ihlallerine uğrayan kişilere, doğaya sahip çıktığı için ayrıca cezalandırıldı. Tüm kurban ve şeker bayramlarında Can gelir ‘anneciğim birinci gün kalsam ikinci gün gitsem üzülür müsünüz’ derdi. Ben tatile gidiyor sanıyordum ama Soma’ya Aladağ’a gittiğini öğrendim. Somalı Elmas anneden öğrendim.”

Uluslararası kurumlar ve avukatlar Can Atalay’ı ve Türkiye’deki yargı krizini konuştu

Kaynak: TELE1