Can Atalay: Bizden korkuyorlar

Yayın tarihi: 2 Haziran 2022 Perşembe 12:34 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2022 Perşembe 1:05 pm

Avukatlar, Çağlayan Adliyesi önünde Gezi direnişi davasında İstanbul 13. Ağırceza Mahkemesi’nden çıkan skandal karara karşı adalet nöbeti tutuyor. Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay ve annesi Şükran Atalay da adalet nöbetine katıldı.

Adliye önünde basın açıklamasında bulunan Gezi tutuklusu Avukat Can Atalay’ın babası Mustafa Atalay, oğlunun cezaevinden gönderdiği mektubu okudu. Annesi Şükran Atalay ise “Bugün buradayız. Çocuğumuzla, verdiği mücadele ile gurur duyuyoruz. Doğaya, geleceğimize sahip çıkıyorlar. Herkes biliyor bir suçu kusuru olmadığını. Bir düşünsünler.” dedi.

Can Atalay, cezaevinden gönderdiği mektupta “Hep birlikte mücadele edeceğiz. Hep birlikte kazanacağız. Özgürlükçü, dayanışmacı olduğumuz için, kurmaya çalıştıkları hegemonyanın mayasının tutmayacağını gösterdiğimiz için bizden korkuyorlar. Karanlık gidecek, Gezi kalacak. Örgütlü bir halkı hiç kimse yenemez.” ifadelerini kullandı.

MUSTAFA ATALAY DAVUTOĞLU VE BABACAN’A SESLENDİ

Gezi davasında 60’tan fazla müşteki var. Bunların arasında 6’lı masada oturan, demokrasiyi yeniden inşa etmek için programlar hazırlayan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu var. Bunlar da müştekidir. Bütün ısrarlarımıza rağmen Gezi eylemlerinde, ne kendi şahıslarının ne görev başında bulunduğu bakanlığın Gezi eylemlerinden dolayı hiçbir olumsuzluğa ve baskıya uğramadıklarının yazılı olarak dosyaya koymalarını istedik. Bir adım atılarak Davutoğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı, “Duydum. Bunun gereği yapılacak” dedi. Biz takip ediyoruz ve bekliyoruz.

Gezi anmasında gözaltına alınanların tamamı serbest