Can Atalay’dan Mahmud Abbas’a: Sizi Meclis’te karşılamak isterdim

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2024 Perşembe 1:36 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2024 Perşembe 2:14 pm

Gezi tutuklusu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, bugün TBMM Genel Kurulu’nda konuşacak olan Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas‘a mektup gönderdi.

Anayasa Mahkemesi’nin “yok hükmünde” dediği kararla milletvekilliği düşürülen Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay, Gezi direnişi davası kapsamında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden, bugün TBMM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’a bir mesaj gönderdi.

“SİZİ MECLİS’TE KARŞILAMAK İSTERDİM”

Atalay mektubunda, “Sizi Meclis’te karşılamak isterdim. Ancak bu görevimi, seçilmiş bir milletvekilinin cezaevinde tutulması nedeniyle yerine getiremiyorum” dedi.

“FİLİSTİN DAVASINI YÜREĞİMİZDE TAŞIYORUZ”

Atalay’ın, Mahmud Abbas’a iletilmesi için TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a yolladığı ve sosyal medya hesabı üzerinden de paylaştığı mektuptaki ifadeler şöyle:

“Sayın Mahmut Abbas, Filistin Devlet Başkanı,

Sizi Meclis’te karşılamak, ellerinizi sıkmak, Filistin halkıyla dayanışmamızı, azim ve mücadelenize saygımızı, hayranlığımızı doğrudan iletmek isterdim. Ancak bu görevimi, Anayasamızın açık hükümlerine karşın seçilmiş bir milletvekilinin cezaevinde tutulması nedeniyle ne yazık ki yerine getiremiyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi’miz bugün sizi, bu soykırımcı savaşa karşı halkımızın en güçlü itirazını tüm dünyaya ilan edebilmek için ağırlıyor. Toplantımızın yaşadığınız soykırıma karşı duran uluslararası dayanışmaya güçlü bir katkı sağlamasını yürekten diliyorum.

Sayın Abbas, bizler, Filistin halkının haklı davasının saflarında sadece sözleri ile değil eylemleri ile yer alanların izlerini takip ediyor, Filistin davasını her zaman aklımızda, yüreğimizde taşıyor ve hep gündemimizde tutuyoruz. Filistin halkının özgürlüğü için mücadelesi, katlandığı fedakarlıklar, bütün dünyada olduğu gibi Türkiye’de de eşitlik ve özgürlük mücadelesi verenler için hem güç hem de ilham kaynağıdır. Bugün topraklarınızda, Gazze’de insanlık tarihindeki en ağır bir soykırımcı savaşlarından birisi sürdürülüyor. Netanyahu hükümetinin hiçbir kural tanımadan sürdürdüğü bu soykırımcı savaşa karşı itiraz artık dünyanın dört bir yanında yükseliyor. Yükselen uluslararası dayanışmanın Filistin halkının direncine direnç katmasını diliyorum.

İnanıyorum ki, Filistin’in özgürlüğü Ortadoğu’daki barış, eşitlik ve özgürlük kapılarının açılmasında da önemli olacaktır. Filistin halkına selamlarımızı götürün. Ülkelerine ve özgürlüklerine olan bağlılıklarının ve ısrarlarının aynı zamanda bizler için, dünya halkları için ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha söyleyin.”

TİP AYM kararı sonrası Can Atalay için harekete geçti!

Mahmud Abbas bugün TBMM’de konuşacak! İşte Genel Kurul’un açılış saati

TBMM’deki Can Atalay toplantısı öncesi Adalet Bakanı’ndan açıklama: Meclis bir şey yapamaz

Can atalay, Mahmud Abbas

Kaynak: ANKA