Can Atalay’dan “Konu kapanmıştır” diyen Bahçeli’ye yanıt

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2024 Salı 1:26 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2024 Salı 1:28 pm

AYM kararına rağmen hukuksuz bir şekilde milletvekilliği düşürülen ve cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’dan, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır” açıklamasına yanıt geldi. Atalay, “Can Atalay Olayı kapandı mı yoksa Meclis’i de içine alarak daha devasa bir boyuta mı taşındı?” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Can Atalay konusu tamamıyla kapanmıştır. DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür. Anayasa’ya aykırı işlem tesis eden, kendi içtihatlarını hiçe sayan Anayasa Mahkemesi’nin laçkalaşmış hak ihlali kararı Türk milletinin iradesiyle çöpe atılmış, kanunsuzluğa geçit verilmemiştir” demişti.

Bahçeli’nin bu sözlerine yanıt Can Atalay’dan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Mevcut duruma bir bakalım: Can Atalay Olayı kapandı mı yoksa Meclis’i de içine alarak daha devasa bir boyuta mı taşındı?” diye soran Atalay sözlerine şöyle devam etti:

“GENİŞLEYEREK DEVAM EDİYOR”

“Bitirilmek için aylardır uğraşılan ‘Olay’ her aşamada hukuku, adaleti, kurumları ve en sonunda Meclis’i nasıl içine alarak, tüketerek, kirleterek ve genişleyerek devam ediyor.
Bu süreç hukukun açık emri yerine getirildiği zaman ancak durabilir. Can Atalay’ı bir süre daha hapiste tutmanın derdinde ve çabasında olanlar bile yol açtıkları tahribatı görüyorlar. Can Atalay’ı hapiste tutmayı başarabilmek konunun en önemsiz detayı. Ancak ne var ki Anayasa’ya uymak, hukuka bağlılık basit bir işleme, Can Atalay’ın milletvekili listesine yeniden yazılmasına gelip düğümlendiği için etrafından dolaşılamıyor, bastırıldıkça daha zorlayıcı biçimde ortaya çıkıyor. Anayasa’nın çiğnendiği yerde, çiğneyen her kurumun kendi meşruiyetini tartışmaya açtığı bir yerde artık olay Can Atalay Olayı’nı kat ve kat aşmış bir hal alıyor. Bitti denilenin, bitmesi için her türlü usul, erkan, kurum kimliği, yasa, Anayasa’yı ayaklar altına almanın sonuç getirmediği, olay’ın dönüp dolaşıp tekrar tekrar önlerine geldiğini/geleceğini artık herkes görüyor.

“MECLİS’İN YENİDEN TOPLANTIYA ÇAĞRILMASI YENİ FIRSAT”

Meclis’in yeniden toplantıya çağrılması yeni bir fırsattır. ‘Olay’ zaten kaçınılmaz olarak Meclis yeniden açıldığında her gün baş gündem olacaktır. Çünkü Anayasa’nın korunması ve uygulanması için yemin eden, birinci derece sorumlu olan Meclis, kendisi Anayasa’yı çiğneyerek varlığını sürdüremez. Bu durumun görüleceğini, söyleyenin de çok iyi bildiği hukuken dayanaksız gerekçelerin arkasına sığınılmadan adım atılmasını umuyorum.

Anayasa Mahkemesi Kararı basit bir işlem gerektiriyor. Sorumluluk ve çözüm Meclis Başkanı’ndadır. Milletvekilleri listesine adım yazılacak, eğer gerekli görülüyorsa karar Meclis kürsüsünden okunacak. Bütün işlem bu basitliktedir.

‘Can Atalay Olayı’nda, Anayasa hukuk mu geçerli olacak keyfilik mi baskın gelecek mücadelesinin odaklandığı bilinciyle davranan, yeniden toplantı çağrısı için çaba gösteren bütün milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Erdoğan, Meclis’teki ‘kanlı’ Can Atalay oturumunda yumruk savuran Alpay Özalan’a sahip çıktı

Kaynak: TELE1