Can Atalay’dan Koca’ya Defne Hastanesi yanıtı: Aramızda kalmasın Sayın Bakan

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2023 Pazar 11:05 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2023 Pazar 11:05 pm

Gezi direnişi tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, sosyal medya hesabından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Defne Hastanesi paylaşımına yanıt verdi. Atalay, “Aramızda kalmasın sayın Bakan, sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Depremde Hatay’da kamu özel bütün hastaneler çöktü.” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Defne Hastanesi’nin yeni halini sosyal medya hesabından paylaşarak “”Bu arada aramızda kalsın” Defne Devlet Hastanemizi açıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Koca’ya sosyal medya hesabından yanıt veren Gezi direnişi tutuklusu ve TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, sosyal medya hesabından Koca’ya bir dizi paylaşım ile yanıt verdi.

Milletvekili seçilen Can Atalay için tahliye başvurusu yapılacak

“SADECE HATAYLILAR DEĞİL HERKES DUYSUN”

Atalay, şu ifadeleri kullandı:

Aramızda kalmasın sayın Bakan, sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Depremde Hatay’da kamu özel bütün hastaneler çöktü. İyileşmek için gidenler hastanelerde göçük altında kalıp öldüler.

Aramızda kalmasın sayın Bakan, sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Sizin atadığınız İl Sağlık Müdürü, depreme dayanıksız raporu almış hastaneleri güçlendirmediği için depremde yıkılan hastanelerin vebali boynunda iken milletvekili aday adayı oldu.

Aramızda kalmasın sayın Bakan, sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Depremde Hatay’da kamu özel bütün hastaneler çöktü. İyileşmek için gidenler hastanelerde göçük altında kalıp öldüler.

Aramızda kalmasın sayın Bakan sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… 12.000 Nüfuslu KUMLU’da ( ki hakkıdır) hastane varken 21 yıllık iktidarınız boyunca 180.000 nüfuslu DEFNE’ye hastane açmamak ayrımcılık değil de nedir?

Aramızda kalmasın sayın Bakan sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… 180.000 nüfusu, depremde verdiği kayıplar düşünülünce DEFNE’ye hastane açılması bir lütuf değil, halkın anasütü kadar hakkı!

Aramızda kalmasın sayın Bakan sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Hastane açılması yetmez DEFNE’ye bütün kamu kurumlarının binalarının yapılmasını, yönetici ve çalışanların da DEFNE’li liyakat sahibi yurttaşlarımızdan oluşmasını istiyoruz.

Aramızda kalmasın sayın Bakan sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Hatay’lılar için sağlık günlük siyasi hesaplara sığmayacak kadar can alıcı bir gündem. Hala önemli hastalıklarda herkes diğer illere sevk ediliyor.

Aramızda kalmasın sayın Bakan sadece HATAY’lılar değil herkes duysun… Tam donanımlı olmadan, hekim – sağlık çalışanı kadrosu ve ekipmanı tamamlanmadan hastane açılmaz! AKP hükümetini, Sağlık Bakanı’nı ve Recep Tayyip Erdoğan’ı ciddiyete davet ediyoruz.