Can Atalay’dan Hatay mesajı: Yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim

Yayın tarihi: 9 Ocak 2024 Salı 12:02 pm - Güncelleme: 9 Ocak 2024 Salı 12:02 pm

Tutuklu TİP milletvekili Can Atalay, Hatay’da iki çocuğun hayatını kaybettiği prefabrikte çıkan yangın hakkında, “Alıkonulduğum bu ortamda Hatay’da yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim” dedi.

Hatay’da Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden kurtulan anne ve üç çocuğun yaşadıkları prefabrik evde yangın çıktı. Yangında iki çocuk hayatını kaybetti. Elektrik kablosundan çıktığı düşünülen yangınla ilgili inceleme sürerken, ailenin birkaç defa eve elektrik saati takılması için yetkilileri aradığı ancak cevap verilmediği, elektrik saatinin ise yangından sonra takıldığı iddia edildi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iki kez hak ihlali kararı vermesine rağmen Silivri Cezaevi’nde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, sosyal medya hesabından iki çocuğun hayatını kaybettiği yangına tepki gösterdi.

‘KOĞUŞTAKİ EN ZOR GECELERİMDEN BİRİYDİ’

Atalay paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Pazar günü haberleri gördükten sonra koğuştaki en zor gecelerimden biriydi. Alıkonulduğum bu ortamda Hatay’da yiten canlar için görevimi yapamıyor olmanın çaresizliği içerisindeyim. Depremin üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen hala hayatta kalma mücadelesi veren Hataylılar hala canlarıyla sınanıyor. Sözüm olsun İsacan ve Doğa’nın da yitirdiğimiz canların da hesabını sormak için elimden geleni yapacağım. Ailenin ve Hataylıların acısını paylaşıyorum.”

Yargıtay Başkanı’ndan Can Atalay açıklaması: AYM ile derin görüş ayrılıklarımız olduğu bir gerçek

Kaynak: TELE1