Can Atalay, cezaevinde tutulduğu için yemin törenine katılamadı: TİP odasının isimliğini paylaştı

Yayın tarihi: 2 Haziran 2023 Cuma 2:08 pm - Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma 2:28 pm

TİP, Hatay’dan milletvekili seçilen fakat yemin töreni olmasına rağmen serbest bırakılmayan Can Atalay’ın TBMM odası isimliğini paylaşarak tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) yeni dönem milletvekillerinin yemin töreni bugün yapılmasına rağmen Türkiye İşçi Partisi(TİP) Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay’ın halen cezaevinde tutulması tepki çekmeye devam ediyor.

TİP bir taraftan avukatlar aracılığıyla Yargıtay’a itiraz sürecini işletirken bugün de Can Atalay’ın TBMM’deki odasının isimliğini paylaşarak duruma tepki gösterdi.

“DERHAL CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK”

TİP’in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda: “Hatay Milletvekilimiz Can Atalay, bugün TBMM’de yemin töreni olmasına rağmen hukuksuz biçimde cezaevinde tutuluyor. Derhal #CanAtalayaÖzgürlük!” ifadelerine yer verildi.

SERA KADIGİL: ODASI HAZIR SAHİBİNİ BEKLİYOR

TİP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de yemin töreni için gittiği TBMM’den Can Atalay’ın odasının fotoğrafı paylaşarak, “Odası hazır. Sahibini bekliyor” dedi.

Sera Kadıgil’in sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“TBMM 28. Dönem ilk oturumu açıldı. Lakin bir eksikle! Seçilmiş bir milletvekili, Hatay vekilimiz @CanAtalay1 hala hukuka aykırı bir şekilde esir tutuluyor! Can’ın kaydını bugün hep birlikte yaptık. Odası hazır. Sahibini bekliyor. #CanAtalayaÖzgürlük”

Sarıgül’den Meclis’te Can Atalay tepkisi: Kabul edilemez