Can Ataklı’dan Fuat Uğur’a yanıt: Yazarken nasıl utanmadın, anlamıyorum

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 1:30 pm - Güncelleme: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 1:35 pm

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Tele1 programcısı Can Ataklı’yı Erdoğan-Akşener iddiası üzerinden hedef aldı. Ataklı, Uğur’a WhatsApp üzerinden mesaj göndererek, “Anlıyorum, hepinizi telaş basmış” diye yanıt verdi.

TELE1 programcısı Can Ataklı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e çok yakın bir ismin, iki saate yakın süren bir görüşme yaptığını iddia etmişti. Söz konusu iddiaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’dan sert bir yalanlama gelmişti.

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur da bugünkü köşe yazısında Ataklı’yı Erdoğan-Akşener iddiası üzerinden hedef aldı. Uğur, ‘Can Ataklı’nın ahlaksız senaryosu ve FETÖ’nün İyi Parti’deki ayak izi’ başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Tele-1 yayıncısı Can Ataklı birkaç gün önce tuttu, akıl almaz bir kuyruklu yalan attı ortaya. Dediğine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İyi Parti’den bir yetkili ile 1,5 saat görüşmüş ve ona ‘Beni ve 400 yakınımı korumaya alın, iktidarı devredeyim’ demiş. Can Ataklı bu türden sallamalarını ‘Ajans Popo’dan aldığı ‘bilgilere’ göre hep yapar ama bu kez öylesine geçiştirilecek bir durum değil. Ataklı’ya bu kuyruklu yalanı fısıldayanlar, son derece bilinçli biçimde hareket ediyor. Kısaca, izler eşek izi ama akıl Fedime’nin (FETÖ okuyun) aklı.”

ATAKLI, UĞUR’A WHATSAPP’TAN YAZDI: ANLIYORUM HEPİNİZİ TELAŞ BASMIŞ

Ataklı, Uğur’a WhatsApp üzerinden yazarak yanıt verdi. Uğur’a yolladığı mesajı sosyal medya hesabından, “Türkiye gazetesinde hakkımda yakışıksız ifadeler kullanan Fuat Uğur’a bu mesajı gönderdim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Çünkü bu saray medyasının şımarıklığından gına geldi. Panik içindeler ve yalandan başka bir şey bilmiyorlar” notuyla yayımlayan Ataklı, şu ifadeleri kullandı:

“Hakkımda çok nezaketsizce yazılar yazıyorsun ama bil ki o görüşme oldu. Ayrıca taraflardan biri Erdoğan olduğuna göre ‘popomdan’ uyduracak değilim. Erdoğan’ın adını anıp yalan yazmanın cesaret olmadığını bilecek nitelikteyim herhalde. Ama anlıyorum ki telaş hepinizi basmış. Bu numaralarla kurtulman mümkün değil. Yazdığın yazı ile Saray’ın gözüne gireceğini sanıyorsun belki. Öyle değil. O kişi görüşmenin doğru olduğunu bildiği için sana sadece güler. Cemaatçi olma meselesine gelince, bunu yazarken nasıl utanmadın anlamıyorum. Herhalde bu ülkede cemaatle yan yana konulmayacak nadir insanım. Arzu edersen ‘Can Ataklı açıklaması’ diyerek yayınlayabilirsin bu mesajı.”