Çamur şikayeti: ‘Uzaya gidiyoruz’ diyorlar ama Hakkarili dükkanına gidemiyor

Yayın tarihi: 16 Mart 2021 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 16 Mart 2021 Salı 4:09 pm

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki Esnaf Masası, Hakkari Organize Sanayi Bölgesi (OSB) esnafını ziyaret etti.

Daha sonra esnafı gezmek için çamurlu ve göletli yolda yürümeye çalışan Ağbaba, “Gezmek mümkün değil. Şuraya bak şuraya. 2021 yılının Mart ayının 16’sı. Hakkari’deyiz. Hakkari merkezdeki küçük sanayi sitesindeyiz. Açalım, herkes görsün. Sanayi sitesinin yolu bu işte. Bu memleketi yönetenler utansın. Bir tarafta ‘uzaya gidiyoruz’ diyorlar, ama Hakkarili sanayiye, dükkanına gelemiyor. Her tarafa ‘dört, beş şeritli yol yaptık’ diyenler bu yollarla, bunlarla övünsün” diye tepki gösterdi.

Sanayi bölgesinin yollarının çukur olduğu, yağmur yağdığı zaman göletler ve çamur oluştuğunu söyleyen esnaf, “Altyapısı yok ki” dedi.

“BURAYA TEKNE ALMAK LAZIM…SANDAL”

CHP’den yol yapmasını isteyen bir yurttaşa Ağbaba, “Olabilir valla. Şimdi biz kamyon felan göndeririz de… Burayı yapmak kolay, kum kolay. Burayı bir soruşturalım olur mu? Bakalım buraya” dedi. “İsterseniz olur, istemezseniz de artık görüyürsunuz” diyen yurttaşa Ağbaba, “Buraya bir tekne almak lazım, sandal” yanıtını verdi.

“İŞİNİZİ BİLMİYORUM AMA YOLUNUZ KÖTÜ”

Yoldan şikayet eden bir başka esnaf ile Ağbaba arasında yaşanan konuşmalar şöyle:

Ağbaba: İşinizi bilmiyorum ama yolunuz kötü.

Esnaf: Berbat haldeyiz, yolumuz berbat. Hoş geldiniz.

Ağbaba: Sen söyle.

Esnaf: İçimizden çok şey geliyor ama terbiyesizlik olmasın diye bir şey demek istemiyorum. Zaten halimiz ortada. Çamurun içindeyiz. Tek şikayetimiz budur.

Ağbaba: İşleriniz nasıl?

Esnaf: Hamdolsun, işlerimiz yolunda.

Ağbaba: ‘Şikayetimiz yolumuz’ diyorsunuz.

Esnaf: Sanayi temizliği bir olsa da… Belediye hep erteliyor. Bu sene değil, bir sonraki sene. Planımızda yok gibi kelimeler kullanıyor bize.

“10 TL SİFTAH ETTİM”

Kredi, esnaf kefalet dahi almadığını söyleyen bir sanayi esnafı, “Elemanlara zorla maaş veriyoruz. Bugün 10 TL siftah ettim” dedi.