Camilerin hali isyan ettirdi! AKP’ye sert tepki

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 6:29 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 6:29 pm

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, özellikle Doğu bölgelerindeki camilerin elektriğinin kesik olmasına tepki gösterdi. Güldemir yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğü elektrik faturaları bahane edilerek engellenemez. Derhal cami elektrikleri verilmeli ve vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünün önündeki fatura engeli kaldırılmadır” dedi.

Milli Gazete’nin haberine göre; Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir yaptığı açıklamada, camilerdeki elektriklerin kesilmesinin utanç verici bir uygulama olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğü elektrik faturaları bahane edilerek engellenemez. Derhal cami elektrikleri verilmeli ve vatandaşlarımızın ibadet özgürlüğünün önündeki fatura engeli kaldırılmadır” dedi.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir

Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik giderleri nedeniyle Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki birçok camide elektriklerinin kesilmesini eleştiren Güldemir, “Cemaat ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getiren bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, camilerimizin ısınma, soğutma giderleri de dâhil tüm elektrik giderleri genel bütçeden karşılanmalıdır. Vatandaşın paraları ile yapılan camilerin elektriklerinin kesilmesi ülkemiz adına utanç verici bir durumdur. Cami görevlilerimiz ile elektrik şirketlerini karşı karşıya getiren, vatandaşları mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli camilerimiz elektriklerine kavuşturulmalıdır” ifadelerine yer verdi.