İnşaat şirketi iflas etti! Çocuklar konteynerde derse giriyor…

Yayın tarihi: 18 Eylül 2019 Çarşamba 3:25 pm - Güncelleme: 18 Eylül 2019 Çarşamba 3:30 pm

CHP’li Murat Bakan, cami bahçesine kurulan konteynerlerdeki eğitimi Meclis gündemine taşıdı. Murat Bakan önergesinde Ziya Selçuk’u göreve davet ederek, “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ivedi olarak hangi adımları atacaktır?” diye sordu.

İzmir’in Buca ilçesine bağlı Belenbaşı mahallesindeki ilk ve ortaokul binaları yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkıldı. Biri ilkokul diğeri ortaokul olmak üzere iki ayrı bina için yapılan ihaleyi alan şirket, kaba inşaatı bittikten sonra iflas ettiğini açıkladı.

Geçen Aralık ayından beri okulsuz kalan yaklaşık 60 öğrenci için, mahallenin cami avlusuna bir konteyner konuldu. Öğrencilerin bir kısmı burada bir kısmı ise caminin müştemilatında ders başı yaptı. Okul müdürü ve öğretmenler için ise camide ‘idari bina’ oluşturuldu.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

CHP’li Bakan, “Okulları yenileyeceğiz diye yola çıkıp öğrencileri okulsuz bırakmışlar. Nasıl oluyor da Aralık ayında yarım kalan inşaat aylardır tamamlanamıyor? Nasıl oluyor da 2019 Türkiye’sinde İzmir’in göbeğinde öğrenciler okulsuz bırakılıyor? Cami avlusuna koyulan konteynerde eğitim öğretimin sürmesi mümkün değildir. Öğrencilerin ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi, eğitim öğretime uygun koşulların sağlanması için Ziya Selçuk’u göreve davet ediyorum” diye konuştu.

‘MAĞDURİYETİN GİDERİLMESİ İÇİN HANGİ ADIMLAR ATILACAK?’

CHP’li Murat Bakan, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a yanıtlaması talebiyle verdiği önergesinde,“Mevsim şartlarının giderek zorlaşacağı gerçeğinden hareketle; çocuklarımız ve öğretmenlerimiz eğitim öğretim verimliliğinin tam olarak sağlandığı bir ortamda okula devam etmek zorundadır. Bakanlığınız, yarım kalan inşaat tamamlanana kadar Belenbaşı mahallesindeki öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ivedi olarak hangi adımları atacaktır?” diye sordu.